Auto kozmetika sadrži sve za njegu vašeg limenog ljubimca!

Pod pojmom auto kozmetike podrazumijevaju se sva kemijska sredstva za čišćenje automobila.

Vrste sredstava

Sredstva možemo podijeliti u tri velike skupine. To su sredstva za vanjsko i unutarnje održavanje i sredstva za održavanje guma i naplataka.
Najviše se koriste sredstva za vanjsko održavanje. Tekućina za stakla spada u ovu skupinu sredstava i nalazi se gotovo u svakom automobilu. Preporučljivo je kupiti onu koja je namijenjena korištenju i na jako niskim temperaturama. Na taj način neće se dogoditi da vam se tekućina smrzne tokom zime. Te tekućine nerijetko sadrže i neki miris koji ćete osjetiti prilikom korištenja.

Auto kozmetika

U ovu skupinu spadaju i razna sredstva koja se koriste prilikom pranja automobila s vodom. Najčešći je šampon koji u kombinaciji s vodom može pomoći u odstranjivanju nečistoće s automobila.
U slučaju manjih oštećenja na limu, može nam poslužiti pasta za poliranje. Ona se nanosi na te sitne udubine i zatvara ih. Ukoliko se radi o većim oštećenjima, ipak će biti potrebno posjetiti auto limara.
Od ostalih sredstava za vanjsko održavanje koji se ne koriste toliko često postoje još razna sredstva za čišćenje motora i kočnica, za odstranjivanje insekata i dr.

Što se pak tiče sredstava za unutarnje održavanje, najprodavaniji su razni mirisi koji će boravak u vozilu učiniti mirišljivim i ugodnijim. Od onih klasičnih koji se vješaju oko središnjeg retrovizora do raznih drugih modela koji se postavljaju na ventilacijske otvore, izbor je stvarno velik. Osim njih, koriste se i razni sprejevi koji služe za čišćenje i koji daju dodatni sjaj svim unutarnjim elementima automobila.

Sredstva za održavanje guma i naplataka nisu toliko popularna jer ih mnogi dobro isperu šamponom i vodom prilikom pranja automobila. U ovu kategoriju spadaju razne kreme i sprejevi koji osim što dubinski čiste, pružaju i dugotrajni sjaj.

Tržište

Proizvodi za auto kozmetiku (silux.rs) danas su lako dostupni. Moguće ih je pronaći u specijaliziranim trgovinama sa opremom za automobile, ali i u raznim drugim trgovinama i na benzinskim postajama.

Isto tako, sve više ljudi se odlučuje i za online kupnju ovakvih proizvoda zbog još veće ponude, a ujedno i nešto niže cijene. Cijene variraju pa svatko može pronaći ono što mu najviše odgovara za njegu svog automobila.

Iz iste kategorije: