Povežite web stranice s nekom atraktivnom domenom

Registracija domena se razlikuje ovisno o tome za koju vrstu se odlučite. I jedne i druge imaju svoje prednosti i mane, a razlikuju se i u određenim pravilima koja kod nekih vrsta morate poštovati ako želite uspješno završiti postupak registracije internetske domene.

Važno je samo napomenuti da bez obzira za koju vrstu se odlučite, nećete moći registrirati istu onakvu kakvu je netko već prije vas registrirao. Ne mogu postojati dvije potpuno iste domene na internetu pa ćete možda u nekim slučajevima imati problema zbog te činjenice prilikom registracije.

Naziv i ekstenzija

Svaka domena sastoji se od dva dijela:

  • Naziva
  • Ekstenzije

Između njih se nalazi točka koja ih odvaja. U slučaju registracije globalne domene, naziv će uglavnom biti proizvoljan i moći ćete odabrati onaj koji želite. Naravnom ponekad se može dogoditi da je već zauzet pa možete ili izabrati novi ili se možete odlučiti za promjenu ekstenzije. Naime, ako ste se odlučili za globalnu .COM ekstenziju, lako je moguće da je naziv s tom ekstenzijom već zauzet. U tom slučaju bit će dovoljno da promijenite ekstenziju i odaberete neku drugu, s istim nazivom. 

Cloud hosting internetskih stranica je standard koji je sveprisutniji kada je riječ o njihovom smještaju.

A nemojte zaboraviti na kraju svoje web stranice negdje smjestiti. Cloud hosting je danas vrlo popularna usluga smještaja web stranica u oblaku.

Smještaj web stranica u oblaku

Cloud hosting internetskih stranica je standard koji je sveprisutniji kada je riječ o njihovom smještaju. Umjesto da ih smjestite fizički na neki server, možete ugovoriti VPS hosting koji će vam dati virtualno mjesto na nekom serveru. A vi onda s tim svojim mjestom možete što želite. Primjerice, možete sami instalirati određene programe i aplikacije, možete podešavati razne postavke i slično.

Iz iste kategorije: