Ponesite bicikle sa sobom na odmor

Montirajte nosače za bicikle na automobil


Nosači za bicikl postali su vrlo popularni u zadnje vrijeme. Razlog tome je što se sve više ljudi vozi biciklom, no ponekad je bicikle potrebno odvesti do određenog mjesta odakle želimo krenuti na vožnju biciklom. Budući da su bicikli nerijetko preveliki da bi stali u prtljažnik, jedina opcija koja preostaje je kupovina nosača i prijevoz bicikala na taj način.

Načini montiranja

Postoje 3 različita načina kako se nosači za bicikl montiranja na automobil. Moguće ih je montirati na krov, na stražnja vrata ili na kuku za vuču. Stražnji nosači montiraju se najčešće na kompaktne automobile dok oni koji se montiraju na krov i kuku se mogu montirati na bilo koji automobil. Svaki način montiranja ima svoje prednosti i mane. Mnogi se odlučuju za one koji se montiraju na krovne nosače jer na taj način imaju mogućnost i nakadnog postavljanja krovnih kutija.

nosaci-za-bicikl

Prednost ovakvog tipa nosača je što se bicikli na njih pričvršćuju na način da se prevoze u istom smjeru u kojem se kreće automobil. To u konačnici znači manji otpor zraka pa se za vrijeme prijevoza bicikala na ovaj način automobil može voziti do brzine od čak 150 km/h. Prednost u odnosu na ostale tipove montiranja je i u tome što vozač ima bolju preglednost jer mu bicikli na zaklanjaju pogled. Kod montiranja na stražnja vrata to nije slučaj i vozaču je zbog toga smanjena preglednost straga. Isto tako, kod takvog tipa nosača bicikli se prevoze u suprotnom smjeru od smjera kojim se kreće automobil pa je prisutan nešto veći otpor zraka. S obzirom da su bicikli fiskirani uz stražnja vrata, obloženi su gumom kako ne bi došlo do oštećenja laka na automobilu.

Prečitajte i kako se jednostavno montira krovna kutija i kolika je njena obična nosivost.

Ako trebate zaštiti svoj automobil ispred tuče i drugih vremenskih pojava upotrebiti ceradu za auto.

Montiranje na kuku za vuču je ujedno jedno o skupljih rješenja, a i nije toliko popularno kod vozača. Takvi nosači imaju na sebi integrirana zadnja svjetla jer bicikli montirani na ovaj način blokiraju automobilska svjetla.

Neki proizvođači nude mogućnost tvorničke ugradnje nosača za bicikl. Osim što je to jedno od skupljih rješenja, nije vrlo popularno jer takvi nosači nisu prenosivi na drugi automobil.

Tržište

Ponuda na tržištu je stvarno šarolika. Prilikom kupnje potrebno se odlučiti koji tip montiranja nosača nam najviše odgovara. Najprodavaniji su oni koji se montiraju na krov jer najmanje smetaju prilikom vožnje. Svi se podjednako lako postavljaju stoga je kod mnogih upravo cijena ključan faktor kod odabira.

Prečitajte još više o tome kako u automobilu održati razinu čistoče tako da se upotrebe tekstilni tepisi.

Iz iste kategorije: