Otvorite firmu u Sloveniji zbog manjih poreza

Slovenija je veoma mala, no brzo rastuća zemlja koja nudi niz prednosti za otvaranje firmi. Svega dva milijuna stanovnika živi u Sloveniji, a razlozi da otvorite firmu u Sloveniji i pridružite se ovim ljudima su mnogobrojni. Slovenija slovi za ekonomski najrazvijeniji dio Balkana, a gospodarski rast se bilježi iz godine u godinu. Izvoz Slovenije veći je od uvoza, što nije slučaj kod mnogih europskih zemalja, te je zbog toga ovo još jedna dodatna potvrda o tome koliko je ona ekonomski razvijena. Kroz današnji tekst saznajte odgovore na pitanja zašto otvoriti firmu u Sloveniji i koje su glavne prednosti za otvaranje firme u Sloveniji.

Zašto otvoriti firmu u Sloveniji?

Već kroz uvod ovog teksta spomenuli smo neke stvari zbog čega je Slovenija pravo plodno tlo za poduzetnike. No nisu to svi razlozi, već postoje još mnoge bitne stvari koje Sloveniju u ekonomskom smislu izdvajaju od drugih država. Slovenija se može pohvaliti s više od 60 tvrtki i instituta koji su vezani uz automobilsku industriju, koja je ujedno i najvažniji sektor zemlje.

Otvorite firmu u Sloveniji

Neizravno uključuje oko 150 tisuća radnih mjesta, a izravno ove tvrtke i instituti zapošljavaju oko 25 tisuća radnika. Za veliki izvoz Slovenija može biti zahvalna farmaceutskoj industriji, koja broji više od 500 različitih tvrtki. Valja napomenuti i da je Slovenija druga država u Europi prema broju šuma, te su veoma prisutne i drvne industrije, te industrije namještaja. Razne tvrtke postoje u Sloveniji, a kroz zadnje godine proširila se je kemijska industrija, te je turizam u posljednjih 20 godina u porastu. Sve su ovo razlozi više da otvorite firmu u Sloveniji, a u prilog idu i znatno manji porezi koji će mnogima biti presudan faktor.

Otvaranje firme u Sloveniji

Za otvaranje firme u Sloveniji, prvo se morate odlučiti na koji oblik poslovanje ćete ići. To može biti pojedinačna tvrtka, gdje je jedini zaposlenik osoba koja obavlja posao.

Ovo je odlično za osobe koje rade samostalno, poput freelancera. Drugi oblik je društvo s ograničenom odgovornosti, koje može zaposliti između jedne i 50 osoba. Porez na dobit je fiksni i iznosi 19%.

Kupnja firme u Sloveniji

Po principu „ključ u ruke“ možete se odlučiti i na kupnju firme u Sloveniji, tj. kupnju 100% vlasništva putem dionica. Na ovaj način možete puno brže i jednostavnije krenuti s poslovanjem, a možete mijenjati ime, sjedište ili popis aktivnosti. Razloga da otvorite firmu u Sloveniji ima mnogo, a s ovim potezom možete znatno olakšati poslovanje.

Iz iste kategorije: