Garažna vrata i nesreće

Kada kupujemo garažna vrata, kao uostalom i kod kupovine bilo koje robe, prirodno je da tražimo što povoljniju cijenu. Nekada opsjednutost najnižom cijenom prevlada nad razumom pa smo skloni kupiti neka vrata vrlo sumnjive kvalitete, samo da je cijena niska – jer to su ionako samo vrata.

Jedna od posljedica takve odluka može biti ozbiljna ozljeda ili čak smrt, koje mogu izazvati nekvalitetna garažna vrata slabe kvalitete. U svijetu se svake godine dogodi čak 20 000 nesreća koje su povezane s garažnim vratima. U ovoj zanimljivoj infografici možete ukratko vidjeti prikazano na grafički način o nesrećama s garažnim vratima.

Prema informacijama koje su prezentirane na toj infografici možemo vidjeti da ozljede koje nastaju neispravnim vratima variraju od manjih preko prijeloma pa sve do amputacija pojedinih udova.

Kako spriječiti ozljede

Prva stvar kreće već kod kupovine, neka vam cijena ne bude jedini faktor kod izbora vrata, već pažnju posvetite i kvaliteti. Naravno, nisu samo jeftina vrata uzrok nesreća, nesreće se mogu dogoditi i kod pouzdanijih modela i zato treba koristiti prevenciju. Dobra automatska garažna vrata trebaju imati opciju da se zaustave i ponovo podignu do određene razine čim dođu do neke prepreke.
garazna-vrata
Iz preventivnih razloga pametno je barem jednom mjesečno provjeriti ovu funkciju tako da ćemo postaviti nekakav predmet ispod otvorenih garažnih vrata te uključiti opciju za spuštanje i promatrati hoće li se vrata zaustaviti i krenuti u otvaranje čim naiđu na prepreku. Ako se to ne dogodi, obavezno zovite ovlaštenog servisera da otkloni nedostatak. Iz ovog razloga je dobro odabrati vrata kod tvrtke koja nudi višegodišnju garanciju.

Edukacija je također jako važna pa budite sigurni da su članovi vaše obitelji, pogotovo djeca, dobro upoznati s principom rada automatskih garažnih vrata te da ne idu ispod njih sve dok se u potpunosti ne dignu ili ne spuste.

Ispravna i kvalitetna garažna vrata, zajedno s edukacijom, bi trebali biti osiguranje da će vaša garažna vrata dugo raditi te da neće prouzrokovati nikakve ozljede.

Dobre Informacije o garažnim vratima kao i popis tvrtki koje se bave njihovom prodajom možete pronaći na internetu.

Iz iste kategorije: