Pravila pri odabiru kupaonske rasvjete

Kupaonica predstavlja prostoriju u domu u kojoj svaki dan provedemo nešto više vremena. Mnogi imaju neku svoju rutinu, od jutarnje i večernje higijene, kupanja, tuširanja i slično. A kako bi uspješno obavili tu rutinu, bitna je i odgovarajuća kupaonska rasvjeta. Trendovi se mijenjanju pa tako svatko danas u kupaonici postavlja rasvjetna tijela koja mu se najviše sviđaju. A i bogati asortiman u trgovinama to omogućava.

No, ipak postoje neka pravila kojih bi se bilo dobro držati pri planiranju.

Pravila za učinkovitiju kupaonsku rasvjetu

Kada je u pitanju kupaonska rasvjeta (www.volino.hr), netko će je birati samo na temelju izgleda, dok će netko razmišljati i o funkcionalnosti. A funkcionalnost bi ipak trebala biti važnija od samog izgleda. Zato postoje neka pravila na koja bi bilo dobro obratiti pozornost prilikom kupovine. Prije svega, morate odlučiti gdje sve mislite postaviti rasvjetna tijela. Kupaonska rasvjeta se uglavnom sastoji od barem dva rasvjetna tijela, od kojih je jedno na stropu, a jedno najčešće iznad zrcala, koja su postala gotovo standardni dio svake kupaonice. Za rasvjetno tijelo na stropu možete izabrati neku žarulju jačeg intenziteta kako bi vam kupaonica bila što osvjetljenija. No, kada je riječ o rasvjetnom tijelu iznad zrcala, bolja opcija je nešto slabija žarulja. Jer u slučaju prevelikog osvjetljenja, dobit ćete suprotan učinak jer nećete moći dugo gledati u jaku svjetlost.
Netko također voli postavljati rasvjetna tijela i u blizini kade, primjerice na zid. To može biti zanimljiva opcija, ali u tom slučaju pripazite da kupite rasvjetna tijela koja su dobro zaštićena od prodora vode. Jer bi inače voda mogla dospijeti u unutrašnjost rasvjetnog tijela te prouzročiti kratki spoj.

Veliki asortiman u trgovinama

Kupaonska rasvjeta zauzima mnogo mjesta u većini trgovina koje prodaju raznu opremu za dom. To i ne čudi s obzirom da mnogi traže idealna rasvjetna tijela za svoju kupaonicu. A budući da su trgovine prepune raznih rasvjetnih tijela za kupaonicu, svatko bi trebao pronaći ono što traži.

No, ako vam čak i bogata ponuda kupaonske rasvjete u trgovinama nije dovoljna, uvijek možete provjeriti internetsku ponudu. Tamo također možete pronaći neke druge oblike kupaonske rasvjete, a nerijetko i po još nižim cijenama.

Želite saznati više o tome koji regali za dnevni boravak postoje? Onda si pročitajte članak na tu temu tako da slijedite linku.

Iz iste kategorije: