Ušteda prije svega

Bez obzira o kojoj vrsti žarulja je riječ, one danas osvjetljavaju gotovo svaki dom. Dugo vremena se stanje na tržištu nije mijenjalo i žarulje sa žarnom niti su dugo bile žarulje koje su se najviše proizvodile i prodavale. Razlog je bio vrlo jednostavan, materijali koji su se za te žarulje koristili su bili vrlo jeftini pa su ujedno i žarulje bile vrlo jeftine u prodaji. Mnogi su ih zato uredno kupovali, iako nisu imali dugi vijek trajanja. No, zbog novih zakona, u mnogim zemljama je zabranjena proizvodnja i prodaja ovih žarulja pa su se ljudi zbog toga morali okrenuti novoj vrsti žarulja. A izbor su im tada uglavnom bile halogene ili led žarulje.

Led žarulje za dugoročne uštede

Led žarulje su mnoge iznenadile cijenom koja je i po nekoliko puta veća od onih najjeftinijih žarulja na koje su navikli. No, ipak dugoročno čine uštedu. Naime, led žarulje mogu imati i do 50 puta duži vijek trajanja od žarulja sa žarnom niti. A budući da troše puno manje energije, odnosno energetski su učinkovitije, to istrovremeno znači da ćete za to vrijeme potrošiti i puno manje struje. Iz tog razloga na pakiranjima led žarulja često piše njihova snaga, ali i koliko je to jednako snage kod starih žarulja.

Mnogi su u početku bili skeptični prema led žaruljama i kupovali su nešto jeftinije halogene žarulje. One nude nešto kraći vijek trajanja, ali problem je u tome što sadrže živu koja može biti opasna po čovjeka, ukoliko se žarulja razbija. Iz tog razloga, led žarulje su ipak najbolja alternativa. Ne sadrže štetne sastojke, traju još dulje, a troše još manje energije.

Ponuda na tržištu

Led žarulje se danas mogu kupiti u jako mnogo trgovina. Isto tako, danas postoje i specijalizirane trgovine koje prodaju isključivo led rasvjetu tako da tamo vjerojatno možete pronaći i najveći izbor. Dostupne su i putem Interneta te ih možete naručiti da vam ih dostave na kućnu adresu. Nemojte nasjedati i kupovati one najjeftinije, najčešće nekog nepoznatog brenda. Takve žarulje će vam vjerojatno trajati i nešto kraće nego što bi trebale. Bolje se odlučiti za neki poznatiji brend, dati nešto više novca, ali biti siguran u kvalitetu te dugotrajan rad i uštedu.

Znamo i da se kod žardinjere za cvijeće cijena može dosta razlikovati među trgovinama. Sledite linku i odlučite se za brzu kupovinu na internetu.

Iz iste kategorije: