Odabir kreveta je važan za dobar san

Svi mi kada navečer legnemo u krevet želimo se dobro odmoriti i naspavati kako bi idući dan mogli dobro funkcionirati. Za to moraju biti zadovoljene dvije stvari, odgovarajući krevet i madrac. Mnogi prilikom kupnje kreveta ne pridaju puno pažnje krevetu i gledaju da prođu što jeftinije. Zbog toga često kupuju one najjeftinije krevete, a kasnije budu nezadovoljni. Zato spriječite nezadovljstvo na vrijeme te pripazite na nekoliko stvari prilikom odabira kreveta.

Dimenzije

Prije svega, kreveti u trgovinama razlikuju se po svojim dimenzijama, odnosno po dužini i širini. Kreveti namijenjeni spavanju jedne osobe obično su dimenzija 90×200 cm, 90×210 cm ili 120×200 cm. Kreveti na kojima mogu spavati dvije osobe su pak dimenzija 140×200 cm, 160×200 cm ili 180×200 cm. Ovisno o tome koliko komfora volite prilikom spavanja, odlučite se za one manjih ili većih dimenzija. Najlakše ćete odlučiti odete li u neku trgovinu koja prodaje krevete te isprobate nekoliko različitih dimenzija.

Materijali izrade

Danas se za izradu kreveta koriste različiti materijali, od različitih vrsta drva do metala. Svi imaju svoje prednosti i mane i na svakome je da odluči koji materijal mu najviše odgovara u prostoru. Kreveti od drva se razlikuju i po kvaliteti drva pa ukoliko kupujete one jeftinije modele, morate biti svjesni da je riječ o drvu manje kvalitete. A to će za posljedicu imati moguća škripanja i klimavost nakon dužeg korištenja. Kreveti izrađeni od kvalitetnijeg drva, poput hrasta, su vrlo teški i teško ćete ih pomicati, no s druge strane, vrlo dugo će trajati te ne biste trebali imati problema sa škripom i klimanjem.

Vrste

Na tržištu je danas dostupno i jako puno različitih vrsta kreveta. Za dječje sobe često se kupuju kreveti na kat kojima ćete uštedjeti na prostoru jer nećete morati kupovati dva kreveta. Isto tako, za vrlo skućene prostore možete se odlučiti i za zidne krevete koji se vrlo lako mogu uspraviti i postaviti uz zid ili u ormar. Vrlo popularna vrsta kreveta su i oni na razvlačenje koji se vrlo jednostavno mogu iz kreveta pretvoriti u udoban kauč ili sofu. Izbor različitih vrsta na tržištu nikad nije bio veći pa ne biste trebali imati problema s pronalaskom idealnog modela.  

Iz iste kategorije: