Roštilj na plin je jednostavan za korištenje

Kada je riječ o raznim kućnim pomagalima, mnoge obitelji posjeduju neki oblik roštilja. Danas se na tržištu može naći više različitih tipova roštilja, a jedan od tipova roštilja koji postaje sve popularniji je roštilj na plin. On je uglavnom nešto većih dimenzija i nešto je skuplji od ostalih tipova, no isto tako ima i brojne prednosti pa on polako postaje sve zanimljivija kupnja. Naravno, zbog veće konkurencije, cijene polako opadaju pa se već sada u određenim trgovinama može pronaći roštilj na plin pristupačnih cijena.

Roštilj na plin ima brojne prednosti

Usporedimo li roštilj na plin s trenutno najpopularnijom vrstom roštilja, onim na ugljen, osnovna prednost je njegova jednostavnost i brzina korištenja. On ne zahtijeva gotovo nikakvu posebnu pripremu te je dovoljno samo otvoriti plin i pričekati svega nekoliko minuta da se rešetka zagrije. Kod roštilja na ugljen, potrebno je prvo pripremiti drva, ugljen, pričekati da izgore i tek onda početi s pečenjem. U praksi, to znači da ako krenete u isto vrijeme, onaj tko peće na roštilju na ugljen će tek početi s postavljenjem hrane na rešetku, a onaj tko peče na roštilju na plin će već imati ispečen dio hrane.

Druga prednost je što je temperatura konstantna. To je vrlo bitno za proces pečenja jer će se hrana na taj način cijelo vrijeme peći istim intenzitetom i neće odjednom zagoriti. Oni koji koriste roštilj na ugljen zasigurno su više puta imali slučaj da im je hrana malo zagorila jer se neki neizgoreni komad drva zapalio pa je temperatura na određenom dijelu odjednom naglo porasla.

Nedostaci

Iako sve nabrojano iznad djeluju kao odlični razlozi da se nabavi upravo roštilj na plin, ipak treba spomenuti i neke nedostatke. Uz cijenu, koje je još uvijek nešto veća nego kod ostalih tipova roštilja, mnogi će reći da je okus hrane ispečene na ovakvom tipu roštilja nedostatak. Naime, hrana ispečena na roštilju na plin neće poprimiti onaj karakteristični miris dima koji može poprimiti jedino od roštilja na ugljen. Ali daleko od toga da neće biti ukusna. Nekima će upravo zbog toga biti još ukusnija jer neki ne vole taj miris dima. U svakom slučaju, najbolje bi bilo da prvo probate hranu ispečenu na više različitih tipova roštilja i odlučite koji vam se tip roštilja najviše sviđa.    

Iz iste kategorije: