Lako do duge kose

Ekstenzije za kosu

Žene koje imaju kratku kosu često bi željele promijeniti svoj izgled, a to često uključuje i dužu kosu. No, mnoge žene nemaju vremena čekati toliko dugo da im kosa naraste pa traže druga, alternativna rješenja. Jedno od rješenja koje se možda nameće samo po sebi je perika, no mnogim ženama je nepraktična iz više razloga, a i ne izgleda dovoljno prirodno.

Drugo vrlo popularno rješenje su ekstenzije za kosu. Njih možete sami kupiti i ugraditi na kosu, a možete i posjetiti neki frizerski studio kako bi vam ih ugradili profesionalci.

Ugradnja ekstenzija za kosu

Ekstenzije za kosu možete ugraditi na više načina, no ova tri su najčešća:

  • Učvršćivanje pomoću češljića
  • Direktno povezivanje s kosom
  • Lijepljenje na kosu

Prvi način ugradnje je definitivno najjednostavniji, ali i najjeftniji te se mnoge žene iz tog razloga često odlučuju upravo za tu varijantu. Isto tako, ekstenzije za kosu se na ovaj način mogu jednostavno ugraditi kod kuće, a i kasnije lako skinuti po potrebi. Cijene se razlikuju ovisno o samoj kvaliteti. No, još jedna pozitivna strana je to što ih možete koristiti više puta.

Ekstenzije za kosu

Direktni način povezivanja se može vršiti toplim i hladnim postupkom pa se ekstenzije mogu s kosom povezati pomoću posebnih cijevčica za kosu ili pletenjem. Ovaj proces je nešto duži, no zbog toga će rezultati biti prirodniji te dugotrajniji.

Lijepljenje na kosu traje nešto kraće, ali ekstenzije nisu toliko jako pričvršćene s kosom. U prosjeku traju oko mjesec dana. Njihovo skidanje je nešto kompliciranije pa je najbolje posjetiti nekog frizera.

Ekstenzije od prave kosu

Ekstenzije za kosu od prave kose su najbolji odabir želite li postići što prirodniji izgled. No, vrlo je važno i samo porijeklo prave kose. Tako se najveće razlike mogu vidjeti između:

  • Europske kose
  • Kineske kose
  • Indijske kose

Najčešće se koristi indijska kosa jer zbog religijskih razloga žene iz Indije često doniraju kosu. Takva kosa lako se može oblikovati, a i cijenom je dosta prihvatljiva.

U svakom slučaju, prilikom kupnje provjerite porijeklo kose od koje su napravljene ekstenzije za kosu te pokušajte pronaći one koje vam izgledaju najprirodnije. Samo tako ćete postići upravo onaj prekrasan izgled kakav priželjkujete.

Iz iste kategorije: