Serum za duge i bujne trepavice

Serum za trepavice

Duge i bujne trepavice znak su ženstvenosti i ljepote kojemu su težile mnoge žene. Bojenje trepavica bio je dio rutine ljepote stoljećima, a prava mala revolucija dogodila se 1830-ih, kada je na scenu stupila prva maskara. Iako je od tada prošao dugi niz godina, trepavice su i dalje ostale znak ljepote. Kedino što se promijenilo je broj metoda i načina da se do njih dođe.

Umjetne trepavice, ekstenzije i dvo-komponentne maskare s vlaknima samo su neki od načina kojima se trepavice mogu učiniti gušćim i dužim danas. Ipak, serum za trepavice predstavlja pravu malu revoluciju u ovom aspektu, jer umjesto umjetnih dodataka omogućuje produživanje trepavica na mnogo prirodniji način.

Dio beauty rutine

Serum za trepavice

Serum za trepavice se jednostavno i brzo koristi te će se lako uklopiti u svakodnevnu rutinu. Sve što je potrebno je nanijeti ga na čist korijen trepavica kistom sličnim onim za tuš ili četkicom nalik na onu za maskaru. Postupak je potrebno ponoviti jednom ili dvaput dnevno, ovisno o uputama. Prvi rezultati mogu se primijetiti već nakon desetak dana, a gušće i duže trepavice biti će vidljive naočigled nakon oko tri tjedna.

Jednostavna aplikacija i brzi rezultati ono je što mnoge žene privlači serumima za trepavice, a osim toga važno je napomenuti kako nije potrebno nikakvo održavanje kao kod ekstenzija. Također za razliku od umjetnih trepavica i maskare, serum za trepavice štiti i hrani dlaku te ju čuva od ispadanja.

Što serum za trapavice sadržava

Iako sastojci ovise od proizvođača do proizvođača, generalno se mogu svesti na dvije skupine:

  1. Sastojci koji štite i hrane već postojeće trepavice, čineći ih sjajnijima i zdravijima, poput vitamina i esencijalnih kiselina. Ti sastojci pomoći će popraviti postojeću štetu koju nanose proizvodi poput maskara te će regenerirati trepavice.
  2. Prostaglandin, sastojak koji se nalazi u našem tijelu, a čije je djelovanje na trepavice isprva otkriveno kao nuspojava lijekova za mrenu. Prostaglandin produžuje vrijeme rasta trepavica te ih potamnjuje, a dokazano ne utječe loše na organizam. Ipak, kako ne bi došlo do njihovog ispadanja, potrebno je pauzirati ili prorijediti korištenje seruma nakon dva mjeseca.

Iz iste kategorije: