Mali i veliki pokloni za promociju

Pokloni za promociju

Bez obzira bili mladi ili stari, činjenica je da svi volimo dobivati poklone. Možda baš zato, pokloni su velik dio raznih odnosa među ljudima, bilo da se radi o obitelji, ljubavi, prijateljstvu ali i poslovnim odnosima. Ipak, odabir poklona mora biti pažljiv, kako poslovni darovi ne bi ostavili gorak okus dugovanja kod primatelja, ali i kako bi se primatelju svidio. S jedne strane, odabir poklona za bliske osobe, poput prijatelja i obitelji jednostavan je (bez obzira koliko se činio teškim), jer primatelja poznajemo osobno i blisko. No, kada je riječ o poslovnim suradnicima, odabir poklona može se činiti kao nemoguća misija. Ipak, pokloni za promociju bitan su dio poslovne suradnje pa ih stoga ne treba ignorirati.

Korisne sitnice

U promotivne poklone kojih uvijek treba imati pri ruci svakako se ubraja raznovrstan uredski pribor. Osim što je svakako koristan svima, bez obzira o kojoj se branši posla radi, uredski pribor odličan je mali poklon koji ne zadužuje primatelja. Obični i blokovi ljepljivih papira, kemijske olovke ili rokovnici s logom ili imenom vaše tvrtke odlični su pokloni za promociju te će zasigurno pronaći mjesto na stolu svih vaših suradnika.

Pokloni za promociju

S druge strane, njihove stolove možete obogatiti i držačima olovki ili podlošcima za miš, koji su također vrlo korisni predmeti za ured. S druge strane, nešto skupocjeniji promotivni pokloni mogu biti i stolni ili zidni satovi, power bank, ali i šalice te USB grijači za šalice, koji će razveseliti sve ljubitelje tople kave ili čaja. Sve ove ideje predstavljaju univerzalne promotivne poklone koji će razveseliti sve primatelje.

Pokloni koji predstavljaju vašu tvrtku

S druge strane, u odabiru promotivnih poklona možete se odlučiti i za nešto neuobičajenije poklone, koji će predstaviti vas i vašu tvrtku. Odabir ovakve vrste poklona na kraju ovisi o tome čime se bavi vaša tvrtka. Ponekad je za pronalazak takvog promotivnog poklona potrebno mnogo kreativnosti, no sav trud se, na kraju, isplati. Malo razbijanja glave može rezultirati zanimljivim poklonima za promociju koji će zasigurno ostati u pamćenu primateljima, što je na kraju i njihov cilj. Pokloni za promociju mogu, na primjer, predstavljati vaš rad, bavite li se nekom vrstom vizualne umjetnosti, putem uobičajenih predmeta ukrašenih uzorcima vašeg dizajna.

Pokloni za promociju

Mali set ručnog alata u futroli nalik na kemijsku ili u obliku švicarskog nožića, mini metar u privjesku za ključeve i slični mali pokloni za promociju zapet će za oko svim primateljima zbog svoje neuobičajenosti. Bavite li se proizvodnjom hrane, zanimljiv poklon za promociju također mogu biti i vaši proizvodi, na sreću svih ljubitelja hrane.

U suradnji s lokalnom zajednicom

Poklon za promociju ne mora promovirati samo vašu tvrtku. Također ga možete iskoristiti da promovirate lokalnu zajednicu, svoj zavičaj ili čak zemlju. Zanimljiv poklon za promociju, načinjen od domaćih proizvoda iz regije, zaintrigirat će primatelja, ali i potaknuti lokalnu proizvodnju. S druge strane, takvo rješenje zgodno je manje proizvođače, ako se međusobno udruže kako bi se svatko od njih pobrinuo za jedan manji dio promotivnog poklona.

Takav poklon paket za promociju jeftiniji je za proizvodnju s jedne strane, dok s druge odlično predstavlja regiju u malom. Ovdje se ne mora raditi samo o prehrambenim proizvodima i alkoholu, koji su zasigurno najpopularniji izbor. Također se možete odlučiti i za druge predmete koji predstavljaju vašu regiju, poput čipke, određenih biljaka, slika i ukrasa. Ovakva vrsta promotivnog poklona pogotovo je zanimljiva strancima, koji nisu upoznati s povijesti i kulturom vašeg kraja.

Prilika poklanjanja

I prilika u kojoj se poklanjaju određeni pokloni za promociju može biti značajan utjecaj pri odabiru poklona. Promotivni pokloni koji se poklanjaju za kraj kalendarske godine najčešće će uključivati upravo kalendare, koji su zgodna, cjelogodišnja promocija. S druge strane, poklone za promociju možete darivati i za velike obljetnice ili događanja, kada je zgodno da poklon za promociju za koji se odlučite osim loga vaše tvrtke na sebi jasno označava i prigodu poklanjanja.

https://www.youtube.com/watch?v=mJIOze7o3Ls

Na kraju, bez obzira radi li se o velikom ili malom promotivnom poklonu, pozornost treba obratiti i dizajnu. Iako se ulaganje vremena i novca u dizajn može činiti nepotrebnim troškom, zanimljivo dizajnirani pokloni za promociju višestruko će se isplatiti u pažnji koju će taj poklon dobiti. Čak i najjednostavnije ideje, poput majica, kalendara i privjesaka za ključeve, dobit će novu dimenziju uz zanimljivi i uočljiv dizajn. Također, poklanjate li poklon za promociju, pozornost posvetite i dizajnu loga, kako bi poklon na kraju bio reprezentativan i lijep.

Iz iste kategorije: