Regali za moderan i funkcionalan dnevni boravak

Regali za dnevni boravak

Regali za dnevni boravak odlično će ukrasiti vaš prostor, a pritom stvoriti i novo mjesto za pohranu i odlaganje sitnica, ali i ponosno pokazivanje detalja koje volite. Bez obzira volite li više minimalistički, modernistički ili klasičan stil uređenja, regali za dnevni boravak uklopit će se u uređenje bez problema. S obzirom na velik odabir boja, dizajna i veličina regala, posjetom nekoliko trgovina namještaja sigurno ćete susresti barem par regala u koje ćete se zaljubiti.

Dizajn koji skriva nedostatke

Regali za dnevni boravak uvelike mogu promijeniti izgled prostora. Ipak, pri odabiru morate imati jasnu sliku o tome što od regala želite, ali također morate znati nedostatke i prednosti prostora u kojemu će se novi regal pronaći. Svijetlije boje, dodatci koji odbijaju svijetlost i jednostavniji dizajn odlični su za prostore u kojima nema pretjerano puno svijetla. Pri postavljanju regala također pripazite da ne blokira ulaz svjetlosti s prozora u prostoriju kao dodatan bonus.

Regali za dnevni boravak
Regali za dnevni boravak u raznim varijantama

Regali s otvorenim policama ili ormarima sa staklenim vratima odlični su prostori za slaganje i prikazivanje detalja koje volite, poput ukrasa koje ste kupili na odmoru ili sitnica koje ste dobili na poklon. S druge strane, takvi prostori odlični su i za ostavljanje sitnica koje često koristite, poput čaša za vino, knjiga, itd. Takvi dodatci ispunit će prostor karakterom, ali također reći puno i o vama i vašim interesima.

Lakše održavanje

Pri odabiru regala, razmislite i o održavanju. I dok su otvorene police na regalu odličan vizualan detalj, mogle bi se pokazati težima za održavanje. S druge strane, neki završetci na materijalima nisu otporni na otiske prstiju, pa bi, otvarate li ih često, mogli izgledati prljavo. Zatvoreni ormari mogli bi pak u manjim prostorijama stvoriti osjećaj klaustrofobije, a velike jednobojne površine ponekad djeluju monotono.

https://www.youtube.com/watch?v=FIskVG-p-6A

Stoga se u odabiru regala odlučite za one koji u sebi skrivaju nekoliko nenametljivih uzoraka, poput godova drveta, stakla i jednobojnih panela. Igra različitim materijalima tako će razbiti ujednačene plohe na sitnije i dinamičnije cjeline, i tako zabaviti oko. Stakleni dijelovi također su vizualno lakši te odbijaju svijetlost pa će vaš regal, umjesto masivnog predmeta koji preuzima prostoriju, postati jednostavan komad pokućstva koji se lako uklapa u cjelinu.

Piši briši naljepnice za zidove po kojima se može pisati, pogodne su za česte izmjene teksta, te time idalna za restorane i caffe barove. Čitajte više …

Iz iste kategorije: