Poboljšajte svoje zdravlje uz kvercentin

kvercetin

U današnje vrijeme, većina ljudi živi jako ubrzanim načinom života. Radi se od jutra do mraka, veći dio dana provodi se sjedeći, nema se vremena za zdravu prehranu. Sve to rezultira nedostatkom tvari koje su nužne za normalno funkcioniranje organizma, što posljedično dovodi do sve lošijeg zdravlja. To nadalje može dovesti do pojave akutnih i kroničnih bolesti, koje se mogu spriječiti promjenom prehrane. 

Kako bismo poboljšali zdravlje i funkcioniranje svog organizma, korisno je razmisliti o uključivanju određenih prehranskih dodataka u svakodnevnu prehranu. Jedan od izuzetno korisnih dodataka prehrani je kvercentin, koji može značajno poboljšati funkcioniranje organizma. 

Što je kvercentin

Kvercentin je snažan antioksidans i jedan od najaktivnijih bioflavonoida. On spada u skupinu bioflavonoida koji su široko rasprostranjeni u svijetu biljaka i sadržaj je u mnogim namirnicama kao što su:

  • Luk 
  • Jabuke
  • Bobičasto vode
  • Kupusnjače
  • Razne sjemenke 
  • Crni čaj
  • Crno vino

Ukoliko nismo u mogućnosti unijeti dovoljnu količinu kvercentina kroz hranu, mogu se uzimati i dodaci kvercentina. 

Blagotvorne značajke ovog dodatka prehrani 

Kvercentin ima brojne pozitivne učinke na ljudski organizam, između ostalog on djeluje protuupalno, antialergijski, antireumatski, antivirusno i antikancerogeno. Osim toga, poznata su pozitivna djelovanja na razvoj dijabetesa i njegovih posljedica, kod lupusa, u slučaju bolesti koja uzrokuje smanjeno zgrušavanje krvi, kao i na brojne funkcije enizma u organizmu. 

dodaci kvercetina
Ukoliko nismo u mogućnosti unijeti dovoljnu količinu kvercetina kroz hranu, mogu se uzimati i dodaci kvercetina.

Kvercentin ima vrlo pozitivan učinak i na razvoj kroničnih neurodegenerativnih bolesti kao što su Alzheimerova ili Parkinsonova bolest, a štiti i kožu od UV zračenja. Velika koncentracija kvercentina može se naći u crvenim jabukama te iz toga potječe ona poslovica „jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van“ što govori o tome da je njegovo pozitivno djelovanje poznato još odavno.

Dodaci prehrani su uvijek dobrodošli

Kvercentin se, osim u hrani, može pronaći i kao dodatak prehrani u obliku tableta i kapsula. Često  dolazi u kombinaciji s bromelinom. Uglavnom se dobiva iz ekstrakata sjemenki grožđa, ginka i zelenog čaja. Ukoliko se odlučite uključiti ga kao dodatak prehrani, preporuča se uzimanje tri manje doze dnevno, osim u slučaju alergija ili nekih drugih bolesti, kada se preporuča veća doza u dogovoru s liječnikom.

Prednosti kvercetina – najsvestranijeg antioksidansa

Kvercentin možete pronaći u brojnim drogerijama koje prodaju dodatke prehrane pa se raspitajte što bi za vas bilo najjednostavnije i najbolje za uzimanje. U svakom slučaju, njegova brojna blagotvorna djelovanja su razlog zašto ga konzumira sve veći broj ljudi.

Iz iste kategorije: