Ojačajte organizam konzumacijom L-arginina

L-arginin je aminokiselina koja ima brojne pozitivne učinke na organizam. Dobivamo ga u prirodnom obliku iz hrane, ali to ponekad nije dovoljno pa je moguće kupiti ga u obliku suplemenata. Kada je riječ o hrani, najviše ga ima u raznim vrstama mesa i u mliječnim proizvodima. Želimo li ga u dodatnim količinama, možemo ga potražiti u obliku praha, kapsula ili tableta. Bitno je samo napomenuti da se ne preporuča uzimanje više od 3000 mg L-arginina dnevno jer u suprotnom moguće je da će se javiti neke nus pojave.

Pozitivni učinci

Teško je nabrojati sve pozitivne učinke koje L-arginin ima na organizam. Često se u reklamnim materijalima spominje njegov učinak na seksualnost kod muškaraca. Pomaže u zadržavanju erekcije zbog toga što povećava dotok krvi u penis.

L-arginin je suplement za sve koji se bave nekim oblikom sporta ili vježbanjem u teretani. Povećava razinu ugljikovog dušika u krvi čime i sudjeluje u proizvodnji kreatina pa zbog toga tijelo postaje izdržljivije na napore i brže se oporavlja. U praksi to znači da će sportaši koji ga koriste moći odraditi još intenzivnije treninge, a nakon treninga će se brže oporaviti. Dugoročno će im to osigurati bolje sportske rezultate.

Starijim osoba je teško održavati mišićnu masu pa bi i njima L-arginin mogao biti odlično sredstvo koje će im pomoći. Uz to, L-arginin je zaslužan i za smanjivanje kolesterola u krvi i snižavanje krvnog tlaka. Budući da su to vrlo često problemi starih osoba, L-arginin bi svakako trebali početi uzimati.

l-arginin-1

U sve navedeno, brojni drugi pozitivni učinci poput održavanja hormonalnih i imunuloških funkcija, blagotvornog učinka na srce, održavanja elastičnosti kože i drugog, čine L-arginin odličnim izborom.

Moguće nus pojave korištenja

L-arginin se ne preporuča uzimati u većoj količini od dva puta po 1500 mg dnevno jer u suprotnom može imati neke nus pojave. Razna istraživanja pokazala su da pretjerana količina može imati učinak na rast tumora. Iako ta istraživanja nisu uvijek dala iste rezultate, bolje je pridržavati se preporučene količine i biti siguran. Isto tako, veće količine mogu imati štetan utjecaj na bubrege i jetru pa imate li problema s tim organima, prije nego krenete konzumirati L-arginin konzultirajte se s liječnikom.

Iz iste kategorije: