Velika transformacija prostora na otvorenom uz vrtne stolice

Vrtne stolice

Ako na raspolaganju imate tek mali komadić prostora na otvorenom ili jednostavno niste poklonici vrtnih garnitura, vrtne stolice nude pregršt opcija za vas. Obična vrtna stolica lijepog dizajna, u kombinaciji s vrtnim stolom može itekako obogatiti vaš dnevni ritual ispijanja kave. Umjesto u zatvorenom prostoru, zašto svoju kavu ne biste ispili na svom balkonu, terasi ili vrtu, upijajući uz to i prve jutarnje zrake sunca koje olakšavaju buđenje? Mnoštvo oblika i materijala u kojima se vrtne stolice mogu pronaći danas osiguravaju da ćete za svoj prostor pronaći savršen par za druženje na otvorenom.

Za velike i male prostore

Ako na raspolaganju imate nešto više prostora, te skladištenje vrtnih stolica za vrijeme hladnijih mjeseci nije problem, posvetite se odabiru savršenog dizajna za vas. Bez obzira radi li se o jednostavnim minimalističkim stolicama od metala, ravnih linija i u jednoj boji, ili nešto apstraktnijih stolica koje svojom udobnošću i veličinom pomalo graniče s mini-foteljama. S druge strane, za mnoge od nas prostor ipak predstavlja problem, bilo da se radi o skladišnom ili prostoru na otvorenom. Material stolica je važan i zbog drugih stvari – misliti morate na to tko če sjediti na stolicama. Djeca če ih oštetiti prilično brzo, isto kiša ili sustavi za zalijevanje, zato morate pažljivo odbrati material.

Vrtne stolice

Vrtne stolice osmišljene da se lako mogu složiti jedna u ili na drugu odlična su opcija za spremanje, jer prostor zauzimaju vertikalno. S druge strane, sklopive vrtne stolice najbolja su opcija za prostore u kojima je svaki centimetar od iznimne važnosti i kod spremanja, ali i kod korištenja. Sklopive vrtne stolice također će omogućiti jednostavnije prenošenje, ako svoje stolice poželite sa sobom ponijeti na kakav odmor ili kampiranje.

Mnoštvo materijala, jednako jednostavno održavanje

Bez obzira na to na kakvu vrstu vrtnih stolica se na kraju odlučite, bitno je obratiti pozornost na jednostavnost održavanja i udobnost. Vrtne stolice u pravilu dolaze bez ikakvih jastučića, što znači da je materijal u direktnom doticaju s vašom kožom. Ako na vrtne stolice planirate sjedati mokri, recimo odmah nakon kupanja u moru ili bazenu, odlučite se za stolice od pletiva ili žičane mreže, koji će olakšati okapavanje s mokre odjeće i neće vas natjerati da sjedite u lokvi.

S druge strane, stolice s drvenim ili plastičnim daskama veće širine udobnije su za sjedenje i pogodnije za duži boravak na njima, recimo, za uživanje u objedu ili druženje. Kvalitetne vrtne stolice što se održavanja tiče dovoljno je tu i tamo obrisati od prljavštine. Vaš prostor na otvorenom tako će brzo biti spreman omogućiti vam uživanje u danu.

Iz iste kategorije: