Sve veća potražnja za umjetnim borom

Krajem studenog, a posebno početkom prosinca, glavno pitanje koje muči mnoge je kakav bor kupiti i kako ga ukrasiti. Mnogi s ukrašavanjem kreću već početkom prosinca, dok ostali čekaju Badnjak ili nekoliko dana prije Božića kako bi okitili svoj bor i svoj dom. 

Kićenje bora je svojevrsna tradicija u brojnim obiteljima pa taj proces može trajati i nekoliko sati. Osim što je on simbol božićnih blagdana, pravi ili umjetni bor je danas postao i glavni objekt natjecanja među ljudima. Naime, danas je vrlo važno imati što veći, bogatiji i uređeniji bor pa ne čudi pitanja s početka.

Ecco friendly ili praktičnost kod kupnje bora

Kada govorimo o borovima tada nam na pamet padaju dvije vrste koje danas imamo na tržištu, a to su pravi ili umjetni bor. Pravi su nekada bili jedino rješenje te su ih svi kupovali. Danas se, iako postoji i verzija umjetnog, brojni odlučuju na kupnju pravog zbog njegova prirodnog izgleda, a uvelike i zbog mirisa koji ispušta u domu. 

Krajem studenog, a posebno početkom prosinca, glavno pitanje koje muči mnoge je kakav bor kupiti i kako ga ukrasiti.

Ipak, s druge pak strane pravi borovi nisu toliko uredno rješenje jer vremenom njegovo iglice opadaju zbog čega je onda potrebno češće usisavati kako bi prostor ispod i oko njega uvijek bio uredan. Također, veliki problem kod pravih predstavlja i činjenica da se oni režu zbog dekoracije, a potom se nakon blagdana bacaju što je svakako ekološki neprihvatljivo pa je umjetni bor bolja i dugotrajnija opcija.

Dugotrajnost i volumen u jednom božićnom drvcu

Kao što je prethodno naglašeno, kupnja umjetnog bora postala je sve češća prvenstveno zbog svoje financijske isplativosti jer jednom kupljen možete koristiti i više godina. Osim toga, njegovom kupnjom ne štetite okolišu, a ujedno možete i sami birati točne dimenzije koje su vam potrebne. Kao što je poznato, izgled pravih nerijetko se ne uklapa u viziju uređenja domova, što kod umjetnih borova nije slučaj. 

Razne vrste umjetnih borova

Kod kupnje umjetnog bora možete birati:

  • Visinu 
  • Širinu
  • Broj grančica
  • Raspored i gustoću grančica
  • Broj dijelova u kojima će doći

Odabirom specifičnih dimenzija i komponenti dobivate mogućnost njegova savršenog uklapanja u vaš dom i blagdansko ozračje, a ujedno čuvate prirodu i okoliš. Ono što je bitno naglasiti kod zamjene umjetnog bora i kupnje novog je svakako reciklaža starog kao dodatan način ekološkog djelovanja na svijet oko nas.

Iz iste kategorije: