3 najčešća razloga zašto žene ne nose kratke suknje

Veliki broj žena ima jedan problem s početkom prvih sunčanih dana, a to je pojavljivanje u kratkim suknjama bez štramplica. Štramplice, pogotovo one guste, su idealne za prekrivanje svih nesavršenosti kože koje je tijekom sunčanih dana gotovo nemoguće prikriti. Kažemo gotovo nemoguće, što znači da ipak postoje rješenja. Zbog tih problema, mnoge žene se tijekom toplih, sunčanih dana ipak odlučuju za traperice ili suknje do zemlje. Ako želite da se riješite svih ometajućih faktora kao što su vene na nogama, neujednačena boja kože ili urasle dlačice, pročitajte tekst do kraja.

Vene na nogama

Sve je više osoba, uglavnom žena, koje muče vene na nogama. Za to je zaslužan sjedilački način života, ali i provođenje previše sati stojeći. S obzirom na to da vene na nogama neće nestati same od sebe, morate odmah djelovati. Vjerujemo da zbog posla ne možete smanjiti broj sati sjedenja ili stajanja, ali možete promijeniti neke stvari kada dođete svojoj kući. Lezite i podignite noge na jastuk. Još jedna važna stvar – trebali biste noge držati podignute 10-ak centimetara i kada spavate. Tako ćete pomoći krvi da nesmetano teče i da se ne zadržava na jednom mjestu. Izbjegavajte boravak u toplim prostorijama, saunama i ne kupajte se pretoplom vodom. Sve to pogoršava stanje s venama. Još jedna korisna stvar: napravite neki od jednostavnih domaćih pripravaka i redovito mažite noge s njim. Smanjit ćete plavetnilo, popucale kapilare i bolove koji su posljedica proširenih vena.

Neujednačena boja kože

Neke osobe nemaju neujednačenu boju kože samo nakon sunčanja ili solarija nego tijekom cijele godine. Međutim, u današnje vrijeme kada se na tržištu može pronaći ogroman broj kozmetičkih proizvoda namijenjenih baš za to, ovo se uopće više ne bi trebalo smatrati problemom. U svakoj parfimeriji možete pronaći proizvode koji ujednačavaju boju kože, samo od vašeg budžeta zavisi za koji brand ćete se odlučiti. U ovu svrhu možete koristiti i proizvode za samotamnjenje, jer vam mogu pomoći da dobijete ujednačenu, blago preplanulu boju kože. Možda nećete iz prvog pokušaja uspjeti pronaći onaj koji vam savršeno odgovara, ali nemojte da vam bude teško isprobati ih nekoliko jer sa samo malo upornosti možete se riješiti velikog opterećenja. Imate ih u nekoliko nijansi, pa pazite da ne kupite presvijetlu ili pretamnu nijansu.

Urasle dlačice

Iako pazite kod koje kozmetičarke idete na depilaciju ili se sami pažljivo brijete, dlačice neminovno urastaju? Ovo su rijetke situacije, jer najčešće kod stručne depilacije i pravilnog brijanja do toga ne bi trebalo dolaziti. Međutim, dlačice su ispod kože i što sad učiniti? U ovim slučajevima dva puta dnevno koristite piling za kožu. Dobro ga utrljajte i to će ukloniti mrtve stanice kože, kao i prljavštinu i masnoće koje možda okružuju dlaku. Ako je piling dovoljno dobar, dlaka se može probiti na površinu. Međutim, ne pretjerujte s trljanjem kako površina kože oko urasle dlake ne bi počela krvariti. Druga opcija je da stavite topao oblog i držite ga nekoliko minuta. Kada koža omekša, uzmite sterilnu iglu i laganim potezima izvucite dlačice na površinu. Nemojte žuriti kako ne biste oštetili kožu. Nakon toga operite površinu toplom vodom i hidratantnim sapunom. Nanesite antiseptik da spriječite infekciju.

Prevencija 3 najčešća problema

Za proširene vene najbolja prevencija je smanjenje broja sati stajanja i sjedenja. Ne nosite visoke potpetice i radite jednostavne vježbe za vene koje možete pronaći na internetu. Što više savjeta poslušate, to će rezultat biti bolji. Kada je u pitanju neujednačena boja kože, možemo vam samo posavjetovati da nanosite sredstvo sa zaštitnim faktorom kako biste spriječili prženje kože koje može postojeće stanje učiniti gorim. Za urasle dlačice imate više načina prevencije. Redovito radite pilinge. Nošenje uske odjeće također utječe na urastanje dlačica. U nekim slučajevima je potrebno stavljati fiziološki rastvor kako bi se spriječila ponovna pojava uraslih dlačica.

 

Iz iste kategorije: