Moderne korekcijske naočale koje ćete zavoljeti

Unaprijedite klasične korekcijske naočale

Klasične korekcijske naočale danas su dodatak kojeg ima većina ljudi jer problemi s vidom postali su dio naše svakodnevice. Želite li da se vaše razlikuju od drugih, razmislite o nekim dodatcima. Ako niste ljubitelj fotosenzitivnih leća, a želite imati mogućnost nošenja sunčanih naočala, danas se na tržištu mogu pronaći mnogi klasični okviri uz koje dolazi i nastavak za sunce koji se magnetski može postaviti na naočale. 

Tako vaše naočale u tren oka mogu postati sunčane. Želite li ih pak pretvoriti u modni detalj, dodajte im vezice ili pak lančiće kojima ćete dodatno istaknuti svoje lice.

Progresivne naočale su super ideja

Progresivne naočale s dioptrijom savršena su opcija za sve ljude koji stalno sa sobom moraju imati dva ili više pari naočala, kao npr:

  •  za čitanje
  •  za gledanje na daljinu
  •  za gledanje u računalo i sl. 

Za razliku od klasičnih modela, progresivne naočale u jednu leću spajaju više dioptrija, pa umjesto da mijenjate modele ovisno o tome što radite, sve možete obavljati bez prekida. Nećete više imati problema s čitanjem i snalaženjem ako ste jedan par naočala zaboravili kod kuće. 

Progresivne naočale funkcioniraju tako da su podijeljene na polovice koje prirodno prate pokret oka. Želite li dobro vidjeti na daljinu, gledajte kroz gornju polovicu leće, a ako pak čitate nešto, gledajte kroz donju polovicu leće. Iako je za progresivne naočale potrebno neko vrijeme privikavanja, jednom kada se naviknete na to kako gledati kroz njih, nikada se više nećete željeti vratiti na staro.Iz iste kategorije: