Kako se koristi pčelarska vaga?

Pčelarstvo

Pčelarska vaga vrsta je digitalnog adaptera okretnog momenta koji ima poseban podizni nosač koji možete koristiti za vaganje svojih košnica. Adapter okretnog momenta se koristi za mjerenje koliko su vijak ili matica zategnuti. Dobit ćete i plastičnu torbu za nošenje koja sadrži upute za korištenje jedinice, ako vam ikada budu bile potrebne. Dok je ovaj adapter okretnog momenta samo običan dio, podizni nosač sa svojim posebnim dizajnom je razlog koji ovaj komplet čini jedinstvenim i korisnim u svrhu vaganja vaših košnica. 

Početni postupak postavljanja 

Prozirna plastična folija vjerojatno će stršati ispod poklopca baterije iza adaptera okretnog momenta. Svrha ovoga je osigurati da se jedinica ne uključuje stalno iznova tijekom transporta i da nepotrebno koristi bateriju. Samo trebate ukloniti plastiku bez skidanja poklopca baterije. 

Jedinicu možete uključiti pritiskom i otpuštanjem tipke M. Zaslon će privremeno prikazati cAo. Jedinica će se oglasiti zvučnim signalom i crvena LED dioda će jednom zatreperiti. Jedinica je postavljena za mjerenje u kg-cm što možete vidjeti u donjem desnom dijelu zaslona. Samo pritisnite i otpustite gumb U dva puta kako biste promijenili u in-lbs iz kg-cm. Isključite onu ravnu strelicu koja pokazuje prema dolje koja se nalazi u gornjem lijevom kutu zaslona. Kako biste to učinili, trebate jednom pritisnuti i otpustiti tipku T. 

Pčelarstvo
Važno je da su sva saća u košnici podignuta na sličan način s pčelarskom vagom.

Sada možete koristiti jedinicu za vaganje svojih košnica. Pod uvjetom da ih ne promijenite, početne postavke ostat će iste dok se baterija ne zamijeni ili ne isprazni. No, toplo se preporučuje da provjerite ovaj zaslon prilikom mjerenja u slučaju da dođe do slučajnih promjena postavki. 

Kako radi pčelarska vaga?

Zapravo je vrlo jednostavno izvagati svoje košnice. Za početak morate sastaviti sve komponente vage. Pričvrstite muški kraj adaptera okretnog momenta na ½” utor i 3/8” adapter utora. Pričvrstite muški kraj adaptera na četvrtasti izrez podiznog nosača. Priključite 1/2″ prekidnu šipku ili pogonsku čegrtaljku na ženski kraj adaptera okkretnog momenta. 

Tada možete koristiti vagu za vaganje gotovo svega što trebate ili želite. Samo trebate podići jednu stranu ili kraj predmeta dovoljno visoko da možete umetnuti i podići nosač otprilike u sredini ispod njega.

Nastavite čitati: https://www.hrdigg.com/kako-se-koristi-pcelarska-vaga/

Iz iste kategorije: