Kloniranje diska kao odlična preventivna metoda

Računala su danas mnogima nezamjenjiv alat kojim se redovito koriste u poslovne ili privatne svrhe. Današnji modeli su sve jači po performansama i zbog toga se pomoću njih danas mogu napraviti razne vrste poslova. Performanse se od modela do modela razlikuju ovisno u ugrađenim komponentama. Svaka komponenta je važna za određeni dio, a vrlo važna komponenta je i disk. Do prije nekoliko godina uglavnom se koristio samo HDD disk, a danas se sve više koristi i SSD disk kao odlična alternativa.

Kupujete li novo računalo, a želite sve podatke sa starog diska prebaciti na novi, tada se odlučite za kloniranje diska kao metodu koja će vam u tome pomoći.

SSD data recovery.

Osnovna namjena kloniranja diska

Kloniranje diska omogućuje da se svi njegovi podaci, ali i sve postavke i instalirani programi prebace s jednog diska na drugi. Ako ste pitate zašto jednostavno ne kopirati podatke bez korištenja te metode, razlika je u tome što biste na taj način kopirali samo podatke. Kloniranje diska omogućuje da na novi disk prebacite i sve one programe koje ste već instalirali i da u njima budu podešene sve postavke koje ste već jednom namjestili.

Svi oni kojima se dogodila neka havarija pa im je bilo potrebno spašavanje podataka iz SSD diska ili koji često moraju mijenjati diskove i sve više puta instalirati, znaju koliko je vremena potrebno da se sve opet dovede u red. Zbog toga je gore navedena metoda odlična za takve stvari.

Pročitajte više u članku na linku https://www.glavna.com/kloniranje-diska-kao-odlicna-preventivna-metoda/

Iz iste kategorije: