Krovna kutija za izlete i putovanja

Krovna kutija

Osobna vozila su nešto što je dio naših svakodnevnih života i nije moguće izbjeći korištenje istih. Osim što se njima vozimo u školu, na fakultet, na posao i u grad, autima putujemo do vikendica i na ljetni/zimski odmor. Tada krovna kutija, praktični izum za prijenos stvari, postaje dosta korisna stvar.

Zašto se odlučiti za krovnu kutiju?

Krovna kutija je nešto što ste zasigurno vidjeli i možda ste već razmišljali o njoj. Bojite se da je nepraktična ili mislite kako nije sigurna? Griješite, jer ju koristi sve više ljudi zbog njenih iznimnih svojstava.

Krovna kutija se stavlja na vrh auta i obično ima jako velik kapacitet jer služi za prijenos nekih većih stvari. Koristi se kad vam ponestane prostora u autu i prtljažniku ili kada nosite nešto što se ne bi smjelo miješati s ostalom prtljagom.

Kutija se montira poprilično jednostavno i dolazi sa svim priborom za montiranje. Obično su napravljene od neke vrste jakog metala, po mogućnosti čelika ili titana, s obzirom da moraju trpiti visoki pritisak tijekom brze vožnje.

Kako kupiti idealnu krovnu kutiju?

Svaka krovna kutija napravljena je za posebnu prigodu kao posebna prilagodba autu i vašim potrebama. Ono što prvo morate gledati jesu svakako dimenzije vašeg auta. Ne želite da kutija bude prevelika i da se ne može dobro namontirati.

Krovna kutija

Ako imate auto čija se vrata dižu vertikalno prema gore, onda se možda trebate odlučiti za neki uži model koji vam neće smetati tijekom korištenja auta.

Dobro obratite pozornost i na sigurnost kutije jer svaka ima svoj način i sistem montiranja, zaključavanja i prihvata, a ono što bi bilo dobro da istražite jest gdje možete nabaviti jači model po prihvatljivoj cijeni jer one jako variraju. Odvojite malo vremena i naći ćete odličan model po najboljoj cijeni.

Nemojte zaboraviti da je materijal ono što je prvenstveno bitno jer se on izlaže temperaturi (zagrijavanju), visokom tlaku (zbog brzine), raznim padalinama i sličnom te je izložen koroziji u najgorem slučaju. Iz tog razloga se uvijek potrebno dobro raspitati.

Savjet profesionalca jest da u krovnu kutiju stavite stvari koje su već spremljene u neke torbe jer, ako se desi najgori scenarij u kojem se krovna kutija otvori, lakše je pokupiti torbe nego loviti stvari po autocesti!

Iz iste kategorije: