Krovne kutije za automobil

Tražite rješenje za dugačak put

U autu mjesta nikad dosta, pogotovo ukoliko planirate odlazak na ljetovanje ili skijanje. Prtljažnik vašeg automobila mogao bi vam postati nedovoljno velik, te kako biste mogli ponijeti sve stvari sa sobom preporučujemo vam krovnu kutiju za automobil.

Ona je idealno rješenje za obiteljska putovanja, a prednost je u tome što se lako montira i skida s vašeg automobila, te je možete koristiti samo kada vam je potrebna, da vam se nebi narušavao izgled vozila. Iako u početku nisu bile toliko popularne, prvenstveno zbog lošeg izgleda, tokom godina krovne kutije izgledaju sve bolje i bolje i nerijetko se nalaze na automobilima ljudi koji idu na putovanja. Osim izgleda kutija, sve se više pazi da je dobra i aerodinamika krovne kutije, te se na taj način smajuje otpor zraka.

Jednostavna montaža

Krovne kutije montiraju se na poprečne krovne nosače automobila. Ukoliko uz kupnju automobila niste dobili krovne nosače, tada ih je potrebno dodatno kupiti ovisno o vašem modelu automobila.
Stvari koje stavite u krovnu kutiju u potpunosti su zaštićene od vremenskih neprilika poput kiše, a većina kutija ima i brave koje štite vaše stvari od krađe.

Postoje razne veličine krovnih kutija, od onih manjih koje su dugačke oko jednog metra, sve do onih većih dužine do čak 2 i pol metra. Kapacitet kutija ovisi naravno o njihovoj duljini, širini i visini, a on najčešće varira između 300 i 600 litara. Nosivost većine krovnih kutija je oko 75 kilograma, te je zbog toga prije stavljanja stvari u kutiji, potrebno razvrstati što ćete staviti u auto, a što u kutiju.

Pogledajte izbor modela

Ukoliko vam krovna kutija nije potrebna često, već planirate samo jednom otići na odmor, tada se kao bolje rješenje od kupnje nameće iznajmljivanje. Budući da krovne kutije nisu prejeftine, za par dana bolje vam je iznajmiti kvalitetnu kutiju, nego kupiti neku jeftinu koja će kasnije skupljati prašinu.

krovna-kutija-automobil-crnaPrije kupnje ili iznajmljivanja krovne kutije, razmislite za što vam je ona potrebna, te koja bi vam veličina odgovarala. Besmisleno bi bilo kupiti veliku krovnu kutiju ukoliko u njoj ne namjeravate prevoziti puno stvari. S toga razmislite koja vam je kutija dovoljna, kako biste uštedili novac, a ne kupili najveću kutiju koja će biti prazna ili nositi ono što se kupilu u omiljenom marketu.

Iz iste kategorije: