Krovna kutija kao dodatni bunker na krovu vašeg automobila

Izleti i putovanja izazivaju znatnu sreću kod svih, a pogotovo kod najmlađe populacije. No upravo svako planiranje putovanja sa obitelji sa sobom donosi i probleme oko nedostatka prostora za prtljagu u automobilu. Sada to više ne treba biti problem, jer krovna kutija koja se postavlja na automobil može biti idealno rješenje da sa sobom možete ponijeti cijelu prtljagu, a ne dio ostavljati kod kuće.

Zašto koristiti krovnu kutiju?

Kao najveći problemi kada obitelj kreće na putovanja postavlja se nedostatak prostora za prtljagu. Pogotovo kod obitelji koja ima svih 5 mjesta popunjeno, mjesta za prtljagu je veoma malo, stoga krovna kutija je idealno rješenje za nedostatak prostora. Još jedna prednost kojom se krovna kutija može pohvaliti je da ne utječe na vozača, točnije ne zaklanja mu pogled i ne proširuje automobil s nijedne strane.

U krovnu kutiju možete postaviti sve što poželite, a ovisno o njenoj veličini ovisi i količina stvari koje možete transportirati u njoj. Budite na oprezu što se tiče transporta nekih lako lomljivih stvari, jer kao i u bunkeru vozila, tako i u krovnoj kutiji ukoliko stvari imaju prostora oko sebe tokom vožnje bi lako mogle odletjeti i puknuti.

Krovna kutija može uljepšati vaš automobil

Dobro, možda ne baš uljepšati izgled automobila, no zasigurno ga ne mora poružniti. Danas postoje razne veličine i dizajni krovnih kutija, a ovisno o vašim potrebama i budžetu vi birate onu koja je baš po vašoj mjeri. Veoma je važno da se prije kupnje informirate o tome koja krovna kutija paše na vaš automobil, kako bi vam njeno postavljanje i skidanje bilo olakšano.

Krovna kutija se na automobil postavlja i sa njega skida veoma jednostavno, no ne i brzo. Uz kupnju kutije, dobiti ćete i kompletnu opremu i instrukcije za njeno montiranje. Bitna stavka je da kod montiranja učvrstite krovnu kutiju što bolje, kako biste umanjili na minimum mogućnost o nekoj nezgodi tijekom vožnje.

Nekada su krovne kutije bile tabu tema i nitko osim turista nije koristio zbog lošeg izgleda, no danas nekima na automobilima tokom cijele godine stoji krovna kutija i ne narušava izgled automobila.

Kad vozite motor, zapamnite da vam kacige za motor mogu spasiti život. Prečitajte više o kacigama u sljedečem članku.

Dječja sjenila za auto pobrinut će se za to da vašim mališanima svako putovanje bude ugodnije!  Čitajte više …

Iz iste kategorije: