Najpovoljniji hosting web stranica može biti dobar

najpovoljniji hosting internetskih stranica

Kada želite svoje web stranice postaviti na internet, morate ugovoriti uslugu hostinga, odnosno njihovog smještaja na neki server. Nakon što to napravite, one će stalno biti dostupne i moći će im bilo tko pristupiti u bilo koje vrijeme. Ta usluga se može ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki koje nude te usluge. Dostupne su razne vrste, a na vama je da odaberete koji će vam najviše odgovarati.

Oni koji nemaju neke velike zahtjeve vjerojatno će tražiti najpovoljniji hosting web stranica jer neće željeti potrošiti puno novca. U nastavku pročitajte za što se tada mogu odlučiti.

Zašto odabrati najpovoljniji hosting web stranica

Ono što morate znati je da najpovoljniji hosting web stranica ne znači da je nešto lošiji od drugih, pogotovo ako nemate određene zahtjeve. Naime, usluge smještaja web stranica se razlikuju i možete odabrati različite, npr.:

  • Dijeljeni
  • VPS
  • Reseller
  • Cloud
  • Dedicirani server itd.

Svaki od njih ima svoje prednosti i mane i ono zbog čega je neki nekome najbolja opcija, ne znači da će biti i vama. Gledamo li isključivo financijski, najpovoljniji hosting internetskih stranica je dijeljeni i mnogima će biti i više nego dobro rješenje.

Dijeljeni hosting web stranica

Tražite li jednostavno, ali povoljno rješenje, onda je to dijeljeni hosting web stranica. Njegovim ugovaranjem dobit ćete mjesto na nekom serveru i na to mjesto ćete moći postaviti svoje web stranice. Kada ih povežete s nekom domenom, one će stalno biti dostupne na internetu. Razlog zašto je dijeljeni ujedno i najpovoljniji hosting web stranica leži u nekim stvarima zbog kojih se možda nekima neće svidjeti.

najpovoljniji hosting gdje se više stranica nalazi na jednom serveru
Dijeljeni hosting je najpovoljniji hosting gdje se više web stranica nalazi na jednom fizičkom serveru, a resursi poslužitelja dijele se s drugim korisnicima.

Kada je riječ o samoj usluzi, budući da dobivate mjesto na nekom serveru, to znači da se ostatak mjesta na serveru i njegovi resursi dijele među brojnim drugim korisnicima. To na kraju znači da je moguće da će doći do nekog usporavanja servera ili nemogućnosti otvaranja web stranica zbog preopterećenosti tog servera, a to zapravo nije vaša krivica. 

Nemogućnost prilagodbe mjesta na serveru

Osim gore navedenog nedostatka, najpovoljniji hosting internetskih stranica se nekima neće svidjeti zbog činjenice da na tom svom mjestu nećete moći raditi neke posebne prilagodbe u vidu instalacije nekih posebnih programa, izmjene postavki i slično.

Video objašnjava što je dijeljeni najpovoljniji hosting i kako odrediti je li pravi za vas.

No, ako nemate takvih posebnih zahtjeva i samo želite postaviti svoje web stranice na neki server i zaboraviti na to, onda je dijeljeni hosting odličan, a ujedno i najpovoljniji izbor.

Iz iste kategorije: