Sjenila za auto olakšavaju putovanje

Duga ljetna putovanja na destinacije za odmor uvijek nas čine uzbuđenima. Ipak, sam put može biti itekako umarajući i naporan, pogotovo ako na ljetnom suncu zapnemo u dugim kolonama. Svaka pomoć u zaštiti protiv sunca tada je i više nego dobrodošla. Mnogi se odlučuju na stakla stavljati razne dodatke, poput deka, ručnika ili raznih tkanina.

No, puno učinkovitije sitnice poput sjenila za auto u tom trenu mogu vam biti pravi spasitelji od nervoze uzrokovane jarkim sunčevim zrakama.

Kupnja sjenila za auto

Kupite sjenila za auto tijekom ljeta u nekoj od brojnih trgovina s autoopremom, a tijekom godine uvijek ih možete pronaći i na benzinskim postajama. Postoji više vrsta sjenila za auta, koji se razlikuju po: 

  • cijeni 
  • kvalitete
  • trajnosti 

Općenito, najbolje se odlučiti za auto sjenila koja lako možete pospremiti u pretincima auta, kako biste ih uvijek imali pri ruci, ili pak ona koja ćete postaviti na početku sezone i koja na prozorima mogu dočekati njen kraj.

Jednostavno postavljanje ove zaštite od sunca

Klasična sjenila za auto koja se postavljaju na vakuumske držače najpopularnije su rješenje na tržištu. Osim što ih je moguće pronaći po uistinu niskim cijenama od samo par desetaka kuna, jednostavni su i za pospremanje, jer ih je laganim zakretanjem moguće složiti u malene paketiće koji stanu u bilo koji pretinac u autu. 

S druge strane, jednostavna su i za postavljanje i skidanje, jer je vakuumske držače potrebno samo utisnuti na staklo auta. Jedina mana ovoj vrsti je njihova kratka trajnost. Tanak materijal lako se može poderati ili puknuti, ili pak jednostavno istrošiti tijekom vremena. No, s obzirom na cijenu, zamjena je prava sitnica.

Elegantna i trajnija rješenja

Tražite li trajnije rješenje, sjenila za auto s vodilicama ili na povlačenje odličan su odabir. Ipak, njihova cijena može se popeti i do stotinjak kuna, pa je važno pronaći kvalitetne opcije. Kod auto sjenila na povlačenje najosjetljiviji dio upravo je mehanizam koji omogućava spuštanje i namotavanje, koji se grubljim korištenjem može pokidati. 

Kod modela s vodilicama, problem najčešće predstavljaju dimenzije. U idealnom slučaju, vodilice bi trebale biti postavljene na vrhu i dnu prozora. Ipak, ako je vaš prozor nešto manji, vodilice će biti preblizu pa će auto sjenilo nezgodno visjeti s prozora. 

Iz iste kategorije: