Cerada za auto za zaštitu na otvorenom

Vozači svoje limene ljubimce često moraju ostavljati na otvorenom. A time su oni podložni raznim opasnostima. Mnogi samo vremenske uvjete smatraju opasnim. No, opasnosti se kriju i u mnogim drugim stvarima. Primjerice, parkiranje auta blizu drveća može biti opasno zbog pada grana. Parkiranje auta blizu ceste može biti opasno zbog kamenčića koji pri naletu drugih vozila i vjetra mogu oštetiti auto. Za takve i slične probleme je cerada za auto odlično rješenje.

Cerada za auto se brzo postavlja

Mnogi vozači u glavi imaju krivu percepciju kada je u pitanju cerada za auto, odnosno mnogi misle da je potrebno puno vremena za njeno postavljanje. Ali, baš naprotiv. Cerada za auto se može postaviti u svega par minuta.

Dolazi zapakirana u posebnoj torbi. Potrebno ju je izvaditi i razmotati te prebaciti preko auta. Pri tome se treba pripaziti da se okrene na pravu stranu. To ćete vrlo jednostavno učiniti jer se s donje strane nalaze elastične trake za pričvršćivanje. Nakon što ste ju prebacili preko auta, elastične trake je potrebno pričvrstiti i vaš auto će biti zaštićen od raznih vanjskih utjecaja.

Postavite ju na vrijeme

Vrlo bitna stvar je da se cerada za auto postavi na vrijeme. To se uglavnom odnosi na vremenske uvjete. Naime, cerada za auto se mora postaviti na potpuno suhi auto. Zato se ne smije čekati da kiša, tuča ili nešto drugo počne padati, već do tada cerada mora biti postavljena. Ako se cerada za auto stavlja na mokri auto, moguće je da će se zalijepiti i kasnije će ju biti puno teže skinuti. A moguće je i da će ostaviti tragove na limu.

Kupite ispravnu veličinu

Još jedna stvar je vrlo bitna prilikom kupovine, a to je da se kupi odgovarajuća veličina. Dostupna je u nekoliko različitih veličina, a ako niste sigurni koja vam je veličina potrebna, potražite savjet prodavača. Jer ako kupite premalu, nećete ju moći postaviti na auto. A ako kupite preveliku, moći ćetu ju postaviti na auto, ali nećete ju moći dobro učvrstiti pa bi pri jačem naletu vjetra mogla pasti s auta. A tada vaš auto neće imati zaštitu koju očekujete.

Iz iste kategorije: