Kvalitetni brisači za auto za vrhunsku vidljivost u vožnji

Brisači za auto su neizostavan dio auto opreme koja vam omogućuje bolju vidljivost i sigurnu vožnju na cesti. Odabirom kvalitetnih brisača odabirete udobnost, sigurnost i smirenost tijekom vožnje čak i u najgorim vremenskim prilikama. Zbog toga je bitno da vodite brigu o promjeni dotrajalih gumica na brisačima koji kao takvi otežavaju vožnju.

Brisači za auto vezani su uz auto-elektriku

Svi se brisači za auto sastoje od dva dijela. Postoji električni sustav na dnu brisača koji ih pokreće, i gornji dio koji je zadužen za fizičko odstranjivanje kiše, snijega ili prljavštine s automobila. Brisači za auto se pokreću sustavom koji je vezan uz volan vozača kako bi vozač mogao što je lakše moguće odreagirati na vanjske promjene. Kvar na elektrici povezanoj s brisačima potrebno je odmah popraviti, s obzirom na veliki pad u sigurnosti vožnje. stu je stvar potrebno učiniti kada uočite neispravan rad metlica.

Pročitajte koji su osnovni dijelovi brisača za auto

Metlica brisača je vanjski dio brisača koji obavlja svoju glavnu funkciju brisanja stakla i na njoj se nalazi gumica.  Držač metlice brisača nalazi se na mjestu uležištenja na dnu vjetrobranskog stakla.

U cijeloj je priči bitan i motor brisača koji pokreće brisače.

Što se tiče gumica na držačima, postoje  silikonski i gumeni oblici metlica i svaki od njih ima i mana i svojih prednosti. Također postoje i univerzalne gumice i tipske gumice namijenjene baš za određeni model auta. Iako se čini kao jednostavna kupovina, kupovina brisača za auto može biti nezgodna jer nisu sve metlice brisača izrađene od istog materijala. S obzirom na više vrsta materijala koje možete kupiti, najjednostavniji način za odabir brisača je kupnja brisača iz srednjeg cjenovnog ranga kako bi otkrili koji materijal najviše odgovara vašem autu.

Koje vrste brisača za auto odabrati?

Silikonske gumice vrlo dobro obavljaju svoju funkciju ali ponekad ostavljaju tanki trag prljavštine na staklu, dok su gumeni brisači za auto trenutno najpopularnija izvedba brisača. Gumeni brisači su popularniji i jeftiniji, a moderni dodatak metlicama za brisače je i grafitni sloj koji omogućuje još čistije staklo. Nemojte misliti da ćete nužno proći bolje samo zato što ste potrošili manje novaca, svi znamo onu: koliko para, toliko muzike. Mogli biste investirati u nešto dugotrajnije. Također postoji i teflonski sloj koji omogućuje optimalno brisanje metlica i kristalno čisto staklo.

Znate li da je tok trajanja brisača prilično kratak?

Životna dob brisača za auto ovisi o više faktora pa ćemo ovdje nabrojati najvažnije. Sama gumica brisača je vrlo tanka i osjetljiva,  a znamo da mora biti vrlo savitljiva da bi savršeno obavljala svoj posao i u vrlo zahtjevnim uvjetima. Kvaliteta gumice brisača i najmanje oštećenje na njoj odražava se u kvaliteti brisanja stakla.

Svako godišnje doba donosi određene promjene na brisačima za auto. Ljeti, kada auto zna stajati satima na vrućem suncu, gumice se mogu “zapeći” pa se preporučuje da ih se podiže sa stakala kako bi se izbjeglo oštećenje. S druge strane, zimi gumice ne smiju ostati smrznute na staklu jer će ih taj led oštetiti i umanjiti kvalitetu brisanja stakala. Zbog toga je zimi oštećenje brisača veće, jer često brišemo smrznuta stakla iako je pravilno prvo ih odmrznuti a onda tek onda koristiti brisače.

Jeste li znali i da neka sredstva za čišćenje vjetrobranskog stakla mogu oštetiti gumice na brisačima? Neke kemikalije u sredstvima “ukrućuju” gumicu na brisačima koja prestaje biti elastična, a samim time i efektivna, te tada brisači za auto postaju nefunkcionalni.

Evo kada izmijeniti metlice brisača

Iako veliki broj vozača metlice brisača za aute mijenja kad im se čine istrošeni, metlice bi se u pravilu trebale mijenjati jedanput godišnje. Ovo je neka minimalna kvota i bilo bi dobro da se pridržavate i nekog većeg broja, ali to je sve do vas. Mnogi vozači ne znaju da loše metlice mogu stvarati i mikro oštećenja na vjetrobranskom staklu, a to je veći problem nego izmjena brisača na vrijeme. Brisače morate promijeniti i staviti nove kada za sobom počnu ostavljati crtice vode, kada staklo nakon brisanja ostaje zamagljeno i kada primijetite da brisači ispuštaju neke čudne nove zvukove.

Gdje kupiti brisače za auto?

Danas se brisači za auto mogu kupiti u svega nekoliko klikova putem različitih online trgovina. Kao trgovina s najboljim omjerom cijena i kvaliteta nemće se Silux webshop, gdje možete odabrati brisače za svog limenog ljubimca, te ih u par klikova naručiti na svoju adresu.

 

Iz iste kategorije: