LED žarulje za auto – za sigurnost i ugodnu vožnju

Velik broj sudionika u prometu, stres tijekom vožnje i žurba vozača, dovela je do smanjene sigurnosti na cestama i povećanog broja prometnih nezgoda.

Jedan od dobrih načina za povećanje zaštite tijekom vožnje, i po danu i noći, posebno za vrijeme zimskog razdoblja, je postavljanje LED rasvjete na svojem automobilu.

LED žarulje za auto su jedno od modernijih pomagala koje će vam olakšati vožnju i pružiti veće zadovoljstvo.

Većina novijih automobila već ima ugrađenu LED rasvjetu, ali to ne znači da vaš kućni ljubimac ne može dobiti nove LED žarulje.

LED žarulje imaju prednost

Halogene žarulje već dugo vremena imaju prednost pred ostalim žaruljama za auto. No, LED žarulje su postale jako tražene i polako postaju trend.

LED žarulje nude veliku preglednost na svim područjima (od nizinskih do bregovitih), što može biti od velike važnosti tijekom noći ili tijekom vožnje na neosvijetljenim područjima.

Još jedna izvanredna karakteristika LED žarulja za auto je da su se pokazale mnogo dugotrajnijima od halogenih.

Osim sigurnosti na cesti, LED svjetlost  autima pruža ljepši izgled i moderniji štih.

Zbog toga se sve više vozača odlučuje za LED žarulje.

LED žarulje unutar automobila

LED žarulje za auto su izvrstan dodatak za osvjetljavanje unutrašnjosti auta i dijelova koje često koristite.

Vrata automobila, prtljažnik kojeg mnogo koristite, pretinac za dokumente i još mnogo toga može biti osvijetljeno “cool” LED žaruljama. Efektno i učinkovito.

Vlasnici luksuznih auto ne zaobilaze mogućnost osvjetljavanja dna automobila jer gledano izvana stvara odlične vizualne efekte.

LED žarulje ne možete ugrađivati bez znanja i bez da se držite nekih pravila. LED žarulje za auto moraju imati CE certifikat koji osigurava standardnu kvalitetu proizvodnje.

LED žarulje ne kupujte stihijski već planirano

Kupnja LED žarulja za auto ponekad može biti zahtjevna, posebno jer se može dogoditi da zabunom kupite krive žarulje. Zbog toga je bitno da se savjetujete sa stručnjakom.

LED žarulje nisu kao klasične žarulje i ne pristaju u baš svaki auto. Njihova ugradnja je također drugačija od standardne ugradnje.

Auto žarulje će vam sigurno osvijetliti cestu

Najlakši način za otkrivanje ispravnog modela LED žarulje za vaš auto je pretraživanjem putem interneta (trgovina auto djelovima Silux).

Jednostavno upišite model i oznaku svog automobila i ponudit će vam se široka paleta LED žarulja, raznih cijena i proizvođača.

Tehnički pregled uključuje i pregled LED svjetala

Led žarulje za auto ponekad zahtijevaju posebnu vrstu ugradnje koja će se držati specifikacija koje je propisala država svojim “Zakonom o sigurnosti na cestama”.

LED žarulje moraju biti popraćene i ostalim pratećim elementima kao što su balast i uređaj za nagib svjetala.

Postoji dobar razlog za ovakvu odluku zakonodavca. Mnogo je auta s lošim LED svjetlom ipak na cestama, ometajući ostale sudionike u prometu.

LED žarulje treba postaviti stručnjak koji će ih prilagoditi farovima auta.

Cijena LED žarulja može jako varirati i zbog kvalitete i zbog proizvođača pa obratite  pažnju i na cijenu ugradnje koja malo skuplja.

Morate biti svjesni i da će loš odabir LED žarulje biti potencijalno štetan i za farove, ako će one uzrokovati pretjerano zagrijavanje farova.

Zakonske regulative za LED žarulje u automobilima

Možda niste znali da je zakonom zabranjena svaka ugradnja LED auto žarulje u svjetla koja su bila namijenjena samo za homologne tj. obične žarulje. U pitanju su stariji modeli auta u kojima može doći do kvarova na električnim spojevima.

Vozilo s takvim svjetlima smatra se neispravnim i neće proći tehnički pregled.

No, slobodno ubacite LED žarulje na svoje registarskih tablice ili u prtljažnik pa ćete otkriti sviđa li vam se uopće LED rasvjeta. Ako je odgovor da, onda uložite u izmjenu svjetala kod dobrog auto-električara.

Najlakši način da otkrijete koje žarulje kupiti je pogledati u knjižici vozila koja sadrži podatke tog tipa.

Za starije modele pokušajte se snaći preko interneta na stranicama proizvođača vašeg auta.

Ako ni tada niste sigurni, obratite se provjerenom auto – električaru. On vrlo često i sam ima LED žarulje u ponudi pa možete i kupiti i postaviti žarulje na istom mjestu.

Kupnja preko interneta može biti najpovoljnija, ali ipak kupujte na provjerenim stranicama. Tako vam se ne može dogoditi da kupljene žarulje rade loše ili uopće ne rade.

Zašto su LED svjetla za auto sigurnija?

LED žarulje za auto su bolja opcija od halogenih jer  oružaju veći snop svjetlosti i bolju osvijetljenost prednje strane vašeg auta, ali i sa strane vozila.

Vidljivi ste vozačima kojima dolazite u susret s većih udaljenosti što povećava sigurnost u vožnji.

Brisači za auto. Dve glavne prednosti modernih brisača su aerodinamičnost i sposobnost garantovanja jednakog pritiska na staklo po celokupnoj površini. Čitajte više …

Iz iste kategorije: