DPF filter za auto za borbu protiv zagađenja okoliša

DPF filter

Suvremeni automobili opremljeni su raznim tehnologijama koje imaju za cilj smanjenje emisija štetnih plinova. Osim same ekološke svijesti, razlog zbog koje proizvođači moraju puno vremena i novca posvetiti borbi protiv ispuštanja prekomjernih količina štetnih tvari u okoliš su i stroge norme. Njih nameću države kako bi proizvođači auta mogli svoje modele prodavati u tim državama.

Među tehnologijama koje su zaslužne za to, DPF filter (engl. Diesel Particulate Filter) za auto izdvaja se kao ključna komponenta koja učinkovito smanjuje emisije čestica iz ispušnih plinova. U ovom članku istražit ćemo više o njemu, kako funkcionira te koje su njegove prednosti.

Što je zapravo DPF filter

Mnogi vozači su vjerojatno čuli za taj dio auta, ali ne znaju što je to. Zapravo, automobilski DPF filter je uređaj koji se ugrađuje u ispušni sustav dizelskih motora kako bi se uhvatile i zadržale čestice čađi iz ispušnih plinova. Čađa, koja je nusprodukt izgaranja dizelskog goriva, može biti posebno štetna za okoliš i ljudsko zdravlje. Stoga, DPF filter za auto djeluje poput sitne mreže koja hvata čestice čađi dok ispušni plinovi prolaze kroz sustav.

DPF filter prikuplja i uklanja krute čestice
Svrha DPF filtera je prikupljanje i uklanjanje krutih čestica koje nastaju izgaranjem dizelskog goriva, a koje su štetne za ljude. DPF filter radi tako da skuplja krute čestice nastale tijekom sporije vožnje pri nižim brzinama (gradska vožnja), a zatim se pri bržoj vožnji pri većim brzinama i višoj temperaturi motora (relacija, autocesta) te čestice spaljuju i filter čisti.

Nove generacije vozila imaju sve naprednije ispušne sustave pa je tako i DPF filter sve napredniji i bolji i može uhvatiti još više čestica koje onečišćuju okoliš.

Kako DPF filter radi u praksi

DPF filter automobila koristi procese filtriranja poput fizičkog zadržavanja i oksidacije kako bi uklonio čađu iz ispušnih plinova. Kada se čestice čađi zadrže u njemu, one se postupno sagorijevaju pri visokim temperaturama, što rezultira:

  •  Proizvodnjom manje štetnih čestica ili 
  •  Njihovim pretvaranjem u manje opasne spojeve

Taj proces naziva se regeneracija i može se aktivirati automatski tijekom normalne vožnje ili ručno putem softverskih sustava vozila. Kod većine novijih vozila se taj proces obavlja tijekom vožnje i prosječni vozač neće niti primijetiti da je taj proces započeo. Problem može nastati ako često vozite na kratkim relacijama pa ta regeneracija DPF filtera se ne može obaviti putem obične vožnje, već ćete ponekad morati pripomoći u tom procesu dodatnom vožnjom.

Za manje onečišćenje okoliša iz auta

Prvenstvena prednost automobilskog DPF filtera je smanjenje emisija štetnih čestica čađi iz ispušnih plinova. To ne samo da doprinosi čišćem zraku i manjem zagađenju okoliša, već također smanjuje rizik od respiratornih problema kod ljudi. 

Vozači koji većinom voze po gradu i rijetko se susreću s autocestom, često imaju problema s DPF filterom koji se začepi. Pogledajmo kako ga očistiti!

Osim toga, automobili s DPF filterom često imaju bolje performanse i potrošnju goriva, jer čišći ispušni plinovi doprinose učinkovitijem radu motora.

Iz iste kategorije: