Remeni – rješenje za savršenu odjevnu kombinaciju

Remeni su jednostavan, ali izuzetno privlačan i uočljiv komad odjeće. Savršeni su za upotpunjavanje i podizanje gotovo svake odjevne kombinacije u bilo kojoj prilici.
Pomoću pažljivo odabranog remena možete uljepšati vašu svakodnevnu odjeću ili pak “začiniti” poslovnu odjeću. Zahvaljujući njima možete na mudar i jednostavan način istaknuti vlastitu osobnost u trenucima kada je to potrebno, primjerice na poslovnim sastancima ili raznim drugim važnim situacijama u kojima klasična odjeća primjerena za navedene situacije djeluje pomalo dosadno.

Široka paleta različitih modela, oblika, materijala i boja ostavlja vam više nego dovoljno prostora da sakupite kolekciju remenja po svom ukusu i da ih potom usklađujete s različitim odjevnim kombinacijama.

Tržišna ponuda remena

Remeni se ubrajaju u komad odjeće koji se može pronaći u nebrojenim varijacijama. Izrađuju se od raznih materijala, a najčešći su ipak oni od kože, umjetne kože ili tkanine. Dakako, najkvalitetniji i najizdržljiviji su oni od kože, ali takvi remeni su i najskuplji.

Tu su i različite boje koje nam omogućuju da savršeno uskladimo svaku svoju odjevnu kombinaciju. Najčešći su remeni za hlače, međutim postoje i modeli za suknje, haljine, tunike, balonere ili kapute. Takvo remenje je posebno popularno jer doprinosi isticanju odjeće, ali i figure odnosno tjelesnih oblina.

Na tržištu postoje jednostavni klasični remeni, ali i oni ekstravagantniji. Tu mislimo na modele s dodatkom metalnih zakovica ili raznih drugih umetaka. Poseban dodatak svakog remena su naravno kopče koje se izrađuju u raznim veličinama i oblicima i koje su ono što svaki remen zapravo čini jedinstvenim i posebnim.

Kako kombinirati remene?

Remeni su odjevni predmet koji i najjednostavniju odjeću može učiniti privlačnom – bilo da se radi o svečanoj odjeći ili pak dobrim starim trapericama. Ipak, dobro je znati da pogrešnim odabirom remena možemo i upropastiti cijeli outfit. Stoga kupovini i kombinaciji remena s ostalim odjevnim komadima pristupite s posebnom pažnjom.

Remene birajte i prema tome kakve komade odjeće imate u svom ormaru i pri tome imajte na umu da svaki komad odjeće zaslužuje privlačan dodatak kao što je remen. Mudro odabran remen može osvježiti i istaknuti svaki komad odjeće i cjelokupan stajling podići na jednu višu razinu.

U ozbiljnijim prigodama prikladno je nositi klasičan i elegantan remen, dok se u nešto ležernijim situacijama izbor remena može prepustiti osobnom stilu i afinitetima. Trapericama odgovaraju klasični modeli remena klasične širine i debljine, a što se tiče boja malo što nije dopušteno. Želite li haljinu ukrasiti remenom birajte uže remenje, iako i široko neće pokvariti stajling. Balonerima i kaputima najbolje odgovara široko remenje.

Zahvaljujući svojoj funkcionalnosti remeni se mogu uvrstiti u skupinu onih komada odjeće koji bi svaka osoba, neovisno o spolu i dobi trebala imati u svom ormaru.

Iz iste kategorije: