Lakše zalijevanje vrta uz fleksibilnu cijev

kupnje fleksibilne cijevi za zalijevanje

Bez obzira na to bavite li se vrtlarstvom iz hobija ili su vam proizvodi koje uzgajate izvor prihoda, svatko zna koliko je cijev za zalijevanje važna u tom procesu. Bez nje, trebali bismo provoditi sate i sate zalijevajući vrt korak po korak. 

Kako bismo sebi olakšali život, važno je odabrati neku kvalitetnu, a fleksibilne cijevi za zalijevanje često su najbolji izbor. Izbor u trgovinama koje prodaju opremu za vrt zaista je velik, a vaša odluka na kraju ovisi o mnogo toga, između ostalog o veličini vrta ili travnjaka te o onome što na njemu uzgajate.

Vrste fleksibilnih cijevi za zalijevanje 

Čak su i iskusni vrtlari u dilemi kada trebaju odgovoriti na pitanje što je najbolje odabrati za zalijevanje vrta. Fleksibilna cijev za zalijevanje može biti izrađena od različitih materijala, a najpopularnije su:

  • Gumene 
  • PVC 
  • Plastične 

Svaka od ovih cijevi ima svoje prednosti i nedostatke te se međusobno razlikuju u mnogo toga, ponajviše u cijeni. Prilikom kupnje, svatko treba razmisliti o željenom omjeru cijene i kvalitete i prema tome donijeti odluku. 

Prednosti materijala pri izboru cijevi za zalijevanje

Gumene fleksibilne cijevi za zalijevanje jako su elastične i čvrste, te su otporne na UV zrake i na značajne promjene temperature. Osim toga, ukoliko se odlučite za njih, nećete se trebati brinuti o istjecanju vode ili o uvijanju cijevi, a također su široko dostupne i dugo traju. 

kvalitetne fleksibilne cijevi za zalijevanje
Važno je odabrati kvalitetnu fleksibilnu cijev za zalijevanje, a vaša odluka na kraju ovisi o veličini vrta ili travnjaka te o onome što na njemu uzgajate.

One od PVC-a sigurne su za okoliš te imaju malu težinu. Osim toga, više PVC cijevi može se međusobno povezati, a s njima se također nećete morati brinuti o uvrtanju cijevi tijekom zalijevanja. Plastične su pak najjeftinije te su otporne na UV zrake i promjene temperature. Također, one su lagane i imaju dekorativan izgled, a ne pružaju ni uvjete za stvaranje gljivica zbog vlage. 

Pazite pri kupnji dodataka za vrt

Nakon što ste razmislili o tome što trebate i želite za svoj vrt, prilikom kupnje fleksibilne cijevi za zalijevanje važno je provjeriti njezine tehničke specifikacije te materijal od kojeg je izrađena. 

Savjeti za odabir prave fleksibilne cijevi za zalijevanje!

Također, korisno je informirati se o značajkama dizajna i značajkama skladištenja, a ukoliko imate problema s odabirom, uvijek se možete obratiti stručnjacima u specijaliziranim trgovinama. Oni će vam dati konstruktivne savjete što bi vam najviše odgovaralo, s obzirom da veličinu površine koju planirate zalijevati.

Iz iste kategorije: