Zabava za za cijelu obitelj uz društvene igre

Iako još nisu dostigle popularnost koju su imale u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća, društvene igre polako se vraćaju kao omiljena zabava u društvu. Ipak, ono što mnoge odbija od većine društvenih igara su komplicirana pravila s mnoštvom iznimaka i dugo trajanje jedne partije. To osigurava da ćete prvih par puta definitivno izgubiti, ako vam se neki od iskusnijih igraća ne smiluje. 

Iako je strateško razmišljanje unutar strogih pravila često čar igre, za nove igrače to je često teško i naporno – želite li nekoga uvesti u svijet društvenih igara, nema bolje opcije od igre Čovječe ne ljuti se.

Jednostavna pravila za igra

Igra Čovječe ne ljuti se ima više verzija, no bez obzira koju igrali, pravila su uvijek ista – ili barem veoma slična. Cilj igre je pospremiti sva četiri svoja pijuna u kućice, a kako biste to učinili pijuni moraju prijeći krug od početne točke do cilja po igračoj ploči. Prvi igrač koji to učini je pobjednik. 

Tijekom igre, igrači čiji pijuni se nađu na istom polju mogu jedno drugog „pojesti“, što drugog igrača vraća natrag u bazu, a iz baze pijun može izaći samo ako igrač na kocki baci broj šest. Ako se pak ne odluči na vađenje novog pijuna, igrač ima mogućnost kretati se šest polja te potom ponovno bacati kockicu. 

Društvena igra za sve uzraste

Ova jednostavna pravila društvenu igru Čovječe ne ljuti čine prigodnom za sve igraće – od onih najmlađih do onih najstarijih. Elementi sreće čine je zanimljivom i napetom cijelim putem, jer se svakim bacanjem sreća može promijeniti. Ipak, ova društvena igra također nudi i izazov strateškog planiranja, pogotovo ako u igri istovremeno imate više pijuna. 

Uz to, težina igre povećava se sa svakim dodatnim igračem i pijunom u igri jer je šansa da vas pojedu, ali i da vi pojedete nekog lika veća što je veći broj aktivnih pijuna na ploči. Upravo zbog takvih jednostavnih pravila, za igranje igre Čovječe ne ljuti se nije potrebno mnogo znanja i iskustva, kao ni dugo vrijeme za savladavanje igre. Također nije potrebno mnogo prostora ni vremena, što ju čini jednom od najpopularnijih društvenih igara na svijetu danas.

Iz iste kategorije: