Razne mogućnosti hostinga internetskih stranica

Želite li na internet postaviti svoje web stranice  morat ćete ih smjestiti na neki web poslužitelj. To će vam omogućiti da one budu stalno na internetu, odnosno da im korisnici mogu pristupiti u bilo koje vrijeme. Neki se odlučuju postaviti ih na svoje računalo koje je spojeno na internet i koje tada glumi web poslužitelj. No, u tom slučaju, računalo bi moralo biti stalno upaljeno što mnogima nije prihvatljiva opcija. 

Zato je puno jednostavnije ugovoriti hosting internetskih stranica i tada će se sve to odvijati bez da imate ikakvu brigu o tome. 

Najjeftiniji web hosting

Ako tražite najjeftiniji hosting internetskih stranica, onda je to dijeljeni. Njegovim ugovaranjem dobit ćete svoj dio prostora na nekom poslužitelju i na njega onda možete postaviti svoje web stranice. A ovakav web hosting je jeftin iz 2 razloga:

  • Nemate mogućnosti personalizacije tog svog prostora
  • Performanse poslužitelja ovise o svim korisnicima koji ga koriste za iste potrebe kao i vi

No, ako vam to ne predstavlja problem, onda je ovaj oblik hostinga web stranica odličan za vas. 

Oblici web hostinga za zahtjevne korisnike

Spadate li u nešto zahtjevnije korisnike, primjerice ako imate važne poslovne stranice, onda se bolje odlučiti za neki napredniji oblik hostinga internetskih stranica kao što je:

  • VPS
  • Namjenski poslužitelj

VPS vam omogućuje dobivanje vlastitog virtualnog prostora na poslužitelju i upravo to je njegova najveća prednost u odnosu na dijeljeni. To znači da ćete ga moći personalizirati po želji, instalirati potrebne platforme, programe ii slično. A osim toga, upravo zbog činjenice da je to virtualni dio, nećete ovisiti o drugim korisnicima. 

Tražite li najbolji hosting internetskih stranica, onda je to zasigurno namjenski poslužitelj. To znači da će on pripasti samo vama na korištenje i moći ćete ga prilagoditi točno onako kako vam odgovara. Neke tvrtke omogućit će vam čak da odaberete i posebne hardverske komponente, dok se kasnija prilagodba softverskog dijela podrazumijeva. 

Domaći i strani pružatelji usluga hostinga 

Hosting internetskih stranica možete ugovoriti putem domaćih i stranih tvrtki. U oba slučaja, kvaliteta će biti na vrlo visokoj razini te ne biste trebali imati nikakvih problema. Domaće tvrtke su ipak nešto bolje za one koji žele sve obaviti na hrvatskom jeziku. 

Iz iste kategorije: