Hijaluronska krema – vjeran prijatelj kože

Hijaluronska krema

Hijaluronska krema je novitet u kozmetičkoj industriji za kojim su doslovno poludjele žene diljem svijeta, ali ni mnogi muškarci ne mogu odoljeti njezinim brojnim estetskim i zdravstvenim beneficijama.

Ova činjenica i ne čudi jer važan sastojak ovih krema je hijaluronska kiselina koja je veliki prijatelj kože i koja doprinosi njezinom mladolikom izgledu. A ima li netko tko ne bi želio, kako u mladim, tako i u srednjim i starijim godinama imati lijepu i sjajnu kožu?

No, nisu samo hijaluronske kreme planetarni hit. Naime, tržišna ponuda hijaluronskih proizvoda je više nego bogata, od već spomenutih krema, do seruma, maski, filera itd. Svi ti proizvodi s visokim udjelom hijaluronske kiseline su vrlo popularni jer zaista brinu o ljepoti i svježini kože.

Hijaluronska krema

Dobrobiti hijaluronske kreme

Kao što smo rekli, hijaluronske kreme su zapravo kreme obogaćene hijaluronskom kiselinom koja je ključ za glatku, besprijekornu i hidratiziranu kožu. Naime, hijaluronsku kiselinu odlikuje sposobnost vezanja vode i to čak i do 6 litara po gramu zahvaljujući čemu ovi proizvodi potpomažu učvršćivanje vezivnog tkiva i doprinose čvršćem izgledu kože.

Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u ljudskome tijelu i njezine koristi za ljudski organizam su višestruke. Međutim, s godinama, udio ove tvari u tijelu se smanjuje, čime opada i prirodna hidratiziranost kože te dolazi do mnoštva negativnih posljedica – od suhoće, opuštenosti i lošeg tena pa sve do ubrzane pojave bora.

Osim hidratacije, hijaluronska kiselina ima zadatak transportiranja nutrijenata u koži, ali i obrane kože od mehaničkih i kemijskih oštećenja.

Anti age beneficije

Jedan od najznačajnijih razloga popularnosti hijaluronske kreme su njezine snažne anti age beneficije. Cijena hijaluronske kreme je nešto viša u usporedbi s anti age kremama koje ne sadrže ovu tvar, no unatoč tome potražnja i prodaja krema obogaćenih hijaluronskom kiselinom je svakodnevno u porastu. Žene naprosto obožavaju ove proizvode i mahom potvrđuju njihovu djelotvornost.

Hijaluronska krema

Znate li zašto je koža beba tako meka i lijepa? Razlog je visok udio hijaluronske kiseline u njihovom tijelu. Kako starimo, naša koža više nema sposobnost zadržavanja vlage kao i prije i ona gubi svoju elastičnost, počinje se sve više isušivati, a fine linije i bore postaju sve vidljivije.

Dakle, ako želite zadržati mladenačku ljepotu i sjaj kože, uključivanje hijaluronske kreme u svakodnevnu rutinu njege protiv starenja je svakako odlična ideja.

Iz iste kategorije: