Web stranice se moraju negdje smjestiti

Kvalitetan hosting internetskih stranica

Nakon što napravite web stranice, bilo da ste ih napravili sami ili ste nekome dali da ih napravi za vas, morat ćete ih negdje smjestiti. To je potrebno zbog toga da bi one stalno bile dostupne na internetu, odnosno da bi im posjetitelji mogli pristupiti u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta. Usluga smještaja stranica naziva se hosting internetskih stranica. Podrazumijeva njihovo smještanje na nekom serveru, odnosno računalo koje je stalno spojeno na internet.

Vi možete zatražiti dobivanje samo jednog tog mjesta na serveru, ali možete i zatražiti cijeli server za svoje potrebe, što je najbolje, ali ujedno i najskuplje rješenje.

Više o vrstama hostinga internetskih stranica

Hosting internetskih stranica je danas moguć kroz više različitih vrsta. Kao tri najpoznatije izdvajaju se:

  • Dijeljeni
  • VPS
  • Zakup cijelog servera

Najjeftiniji je dijeljeni web hosting, a on će vam omogućiti da dobijete jedan dio na nekom serveru. Pri tome nemate puno nekih posebnih mogućnosti, a i ujedno način na koji ostali korisnici koriste server može utjecati i na vas. Ipak, ovo je odlična opcija za sve one koji žele na internet postaviti svoje osobne stranice.

VPS je optimalno rješenje

VPS se mnogima pokazao kao najbolje rješenje za smještaj web stranica. Na prvi pogled je možda sličan dijeljenom, ali uz više razlika koje ga izdvajaju. Prije svega, njegovim ugovaranjem ćete dobiti virtualno mjesto na serveru, što znači da resursi servera, odnosno način na koji ga koriste ostali korisnici neće imati utjecaj na vaše korištenje. Osim toga, imat ćete i odlične mogućnosti prilagodbe, tj. moći ćete instalirati željene programe, podešavati razne parametre i slično.

VPS hosting internetskih stranica
VPS web hosting preporuča se za hosting internetskih stranica sa velikim prometom

Zbog svega navedenog, sve više korisnika se danas odlučuje na ugovaranje VSP hostinga internetskih stranica jer za relativno nisku cijenu dobijate jako puno, odnosno predstavlja odličnu vrijednost za novac.

Zakup cijelog servera

Za sve one koji traže najbolje rješenje, odnosno koji žele imati sve pod kontrolom, moguće je ugovoriti najnapredniju vrstu hostinga internetskih stranica, odnosno zakupiti cijeli server. To znači da će cijeli server biti samo vama na raspolaganju te da ćete njime moći upravljati onako kako to vama odgovara.

Što je VPS ili Virtual Private Server?

Također ćete imati i potpunu mogućnost prilagodbe, od mogućnosti podešavanja svih postavki servera, a nerijetko će vam i tvrtke koje to nude izići ususret pa će vam dati mogućnost i odabira određenih hardverskih komponenti koje vam trebaju.

Iz iste kategorije: