Automatski sustavi za navodnjavanje trave

Zalijevanje vrta ili trave može biti veoma mukotrpan i zahtjevan proces, pogotovo ako se radi o većoj površini. Osim toga, mana samostalne brige oko zalijevanja je i neravnomjerno raspoređivanje vode, te veća potrošnja. Automatski sustavi za navodnjavanje trave pomoći će vam da maknete jednu brigu iz svoje svakodnevice i budete sigurni da će vaša trava rasti lijepo i ravnomjerno. Sve što je potrebno je kupnja i postavljanje sustava, a o tome donosimo više kroz daljnji tekst.

Bolji i ravnomjerniji rast trave

Sustavi za navodnjavanje trave izuzetno su korisni i pomoći će vam u brizi oko travnjaka:

  • Automatski zalijevaju travu bez potrebe za vašom intervencijom
  • Pravilno opskrbljuju s odgovarajućom količinom vode
  • Osiguravaju ravnomjeran rast travnjaka

Uzmite u obzir koliko vremena gubite dnevno na zalijevanje te brigu oko travnjaka i razmislite o tome da to vrijeme iskoristite kvalitetnije. Također, sustav za zalijevanje travnjaka će automatski rasporediti količinu vode na svaki dio travnjaka i tako osigurati da visina trave bude na svim dijelovima jednaka. U konačnici, ušteda vode je također bitna u cijeloj računici, koja u prilog ide znatno sustavu u odnosu na samostalno zalijevanje.

Automatski sustavi za navodnjavanje trave
Automatski sustavi za navodnjavanje trave pomoći će vam da maknete jednu brigu iz svoje svakodnevice

Oprema za navodnjavanje

Ako vam do sada nisu poznati sustavi za navodnjavanje, veoma je važno da prije svega spomenemo koja oprema vam je potrebna za postavljanje. Neke od najvažnijih stvari su:

  • Crijeva za vodu
  • Spojke za spajanje crijeva
  • Prskalice

Sustavi za navodnjavanje trave nisu pretjerano teški za postavljanje, a u današnje vrijeme uz razne internet tutorijale možete sami proučiti i vidjeti cijeli proces. Imajte na umu da prije kupnje detaljno isplanirate što vam je sve potrebno i koje dimenzije stvari morate kupiti. Prilikom postavljanja cijevi postavite u zemlju, kako sam izgled travnjaka ne bi bio narušen.

Sustav za navodnjavanje kap po kap

Najefikasniji i najracionalniji utrošak potrošnje vode ćete imati sa sustavom za vrt kap po kap. Jednostavno postavite kapaljke i cijevi po vrtu i one će dozirati vodu u zemlju i tako omogućavati biljkama rast i razvoj. Za planiranje i postavljanje ovog sustava bilo bi dobro angažirati neku stručnu osobu, koja će ovisno o biljkama koje namjeravate navodnjavati i zemlji odlučiti o tome koliko široko moraju biti raspoređene kapaljke i kako ćete ih postaviti.

Sustavi za navodnjavanje mogu se kupiti na internetu

Web trgovina ab-doo.si je jedna od najpoznatijih trgovina na ovim prostorima za razne stvari povezane s vrtom i travnjakom. Najbolje od svega je što sve potrebne artikle možete naručiti iz udobnosti doma te će oni biti dostavljeni na vašu kućnu adresu.

Iz iste kategorije: