Za prisutnost na internetu je važan dobar hosting

hosting

Kako bi web stranice bile dostupne svima na internetu, potrebno je imati ugovorenu usluga hostinga. To je zapravo usluga koja omogućuje da se vaša web stranica postavi na neki server koji je stalno povezan s internetom. To znači da kada neko unese vašu domenu u preglednik, oni će vidjeti vašu web stranicu.

To je najbolje rješenje jer u slučaju da ne ugovorite tu uslugu, morate biste neprekidno imati upaljeno računalo koje bi stalno moralo biti povezano na internet kako bi vam web stranice bile stalno dostupne. Naravno, to rješenje većini nije prihvatljivo pa se zato odlučuju na ugovaranje ovakve usluge putem neke od informatičkih tvrtki.

domene koja su povezane s web stranicama
Čak i ako ste ugovorili dobar smještaj web stranica, bez registrirane domene koja je povezana s web stranicama nećete imati koristi.

Vrste hostinga na internetu

Hosting web stranica danas se može ugovoriti putem brojnih tvrtki, a birati možete čak i one strane tvrtke. Svaka od njih nudi neke posebno prilagođene pakete koji sadrže određen skup usluga i alata, a a također i svaka od njih nudi više različitih vrsta hostinga. Kod većine tvrtki pronaći ćete sljedeće 3 vrste koja su danas među popularnijima:

Objašnjenje različitih vrsta hostinga
  • Shared (dijeljeni) hosting – najjednostavniji i najjeftiniji oblik hostinga; korištenjem ove usluge se vaše web stranice smještaju na server koji je podijeljen na više manjih dijelova i svakim tim dijelom raspolaže drugi korisnik. Ovdje se može primijetiti i njegova najveća mana, a to je da dijelite resurse servera s drugim korisnicima.
  • VPS hosting – ovdje je riječ o virtualnom privatnom serveru; karakteriziraju ga neovisni resursi od drugih korisnika što ujedno znači i da možete na tom svom dijelu instalirati željene programe, mijenjati potrebne postavke i slično.

Iz iste kategorije: