Odaberite najbolji hosting internetskih stranica

hosting web stranice

Kako biste na internet mogli postaviti svoje web stranice, morate imati ugovorene određene usluge. Prije svega, morate imati domenu s kojom ćete ih povezati. Za to vam je potrebna usluga registracije domene, a to će vam omogućiti da svoje web stranice povežete s nekom domenom. To znači da kada netko upiše u svoj web preglednik adresu vaše web stranice, ona će mu se i otvoriti. Naravno, ako su dostupne na internetu.

Kako bi bile stalno dostupne na internetu, morate ih negdje i postaviti, a za to vam je potrebna zasebna usluga, odnosno hosting internetskih stranica. Njega možete ugovoriti većinom i putem iste tvrtke kod koje ste napravili registraciju domene.

cPanel za administraciju hostinga
Za upravljanje paketom hostinga, najbolje je koristiti neko sučelje. Iako postoje različita, mnogima se najbolje pokazalo cPanel sučelje za administraciju hostinga.

Uz hosting web stranice do velikog broja posjetitelja

Kao što je već ranije navedeno, hosting web stranice vam je potreban kako biste svoju web stranicu postavili na neko mjesto koje će stalno biti dostupno potencijalnim posjetiteljima. Za to se koristi neki server, a možete ili ugovoriti zakup cijelog jednog servera ili možete ugovoriti zakup samo jednog dijela servera, pa tako možete ugovoriti:

  • Dijeljeni hosting
  • VPS hosting
Kako postaviti web mjesto na mrežu: predložak, kodiranje, domena, hosting web stranice i DNS

Zakup cijelog servera je najbolje moguće rješenje, no za neke manje web stranice nije potrebno, već će se biti dovoljno odlučiti za neki od drugih, jeftinijih rješenja. U svakom slučaju, odlučite li se za zakup cijelog servera, morate biti svjesni da ga morate dobro podesiti, kako bi sve ispravno radilo. Ako to ne znate napraviti sami, najbolje je da taj posao predate nekome tko se time bavi. U svakom slučaju, instalirajte SSL certifikat za svoju web stranicu za siguran prijenos podataka između vas i vaših kupaca.

Iz iste kategorije: