Cerada za auto postaje sve popularniji dodatak

Cerada za auto nije jedan od onih popularnijih dodataka za automobil. Ali u zadnje vrijeme to upravo postaje.

Zašto kupiti ceradu za auto?

Zadnjih nekoliko godina svjedoci smo sve većih vremenskih neprilika. Bilo da se radi o velikim količinama kiše, obilnom snijegu ili tuči veličine teniskih loptica, sve one mogu oštetiti automobil. Zbog toga sve više ljudi je počelo tražiti dodatnu mogućnost zaštite, pogotovi oni koji aute moraju držati parkirane na otvorenom. Najučinkovitija zaštita je cerada za auto. Ona, osim što nudi zaštitu u slučaju vremenskih neprilika, štiti auto i od raznih drugih stvari.

cerada-za-auto

Primjerice, kada auti prolaze cestom, sitni šljunak zbog vjetra leti posvuda i lako može oštetiti parkirani automobil. Isto tako su česte situacije kada s drveta padaju grančice ili neki plodovi koji također mogu napraviti štetu. Cerada za auto će pomoći zaštititi vaš automobil od svih tih utjecaja.
Neke će cijena možda odvratiti od kupnje cerade za auto, ali imajte na umu da je popravak automobila oštećenog od tuče vrlo skup. Cijena jednog takvog popravka vjerojatno bi premašila jednokratnu cijenu koji biste platili za ceradu.

Greške prilikom postavljanja

U trenutku kad se cerada na auto postavlja na automobil moguće je napraviti greške zbog kojih on neće biti zaštićen na odgovarajući način. Cerada se postavlja tako da se za auto prikvače elastične trake na odgovarajuća mjesta. Prilikom postavljanja treba provjeriti da su sve trake dobro sjele na svoje mjesto. U suprotnom, moguće da je će jaki vjetar uzrokovati ispadanje cerade s auta. Druga greška koju poneki čini je stavljanje cerade na vlažan auto.

Mnogi oklijevaju s postavljanjem cerade pa tek kad vide da se sprema nevrijeme i kad je kiša već počela padati, krenu s postavljanjem cerade. U tom slučaju, moguće je da će se cerada prilijepiti za automobil i biti će ju kasnije teže skinuti. A moguće je čak i da ostavi neke vidljive tragove. Stoga, ceradu uvijek postavite na automobil kad je on potpuno suh kako bi kasnije izbjegli ove probleme. Također pripazite da ceradu postavite pravilno po dužini jer cerade uglavnom imaju pojačane dijelove na mjestima koji su osjetljiviji. Zato je bitno da bude dobro postavljena kako bi u potpunosti ispunjavala svoju funkciju.

Kad stigne zima svoj automobil možete pokriti ceradom ali ne zaboraviti ni na snježne uvijete, zato uvijek uzmite sa sobom i lance za snijeg.

Iz iste kategorije: