Bez dobrog akumulatora nema bezbrižne vožnje

Što je automobilski akumulator?

Auto akumulator je potrošni dio i ima ograničen rok trajanja, što zapravo znači da će se nakon nekog vremena isprazniti i morat ćete ga zamijeniti novim akumulatorom. 

Akumulator je naprava namijenjena pretvaranju električne energije u kemijsku i obrnuto. Iako se danas proizvodi mnogo vrsta i dalje je najupotrebljavaniji model olovnog akumulatora, no moderniji auti imaju sve naprednije i modernije akumulatore pa se taj omjer smanjuje s vremenom.

Vijek trajanja akumulatora

Koliko dugo će automobilski akumulator dobro raditi u mnogočemu ovisi upravo o vama i vašoj brizi o njemu stoga je bitno da se dobro informirate i znate što vam je činiti. Najoptimalniji uvjeti će akumulator održati funkcionalnim i do 7 godina, ali najčešći prosjek je ipak 5 godina, ovisno o tome koliko je akumulator bio održavan.

Najoptimalniji uvjeti će akumulator održati funkcionalnim i do 7 godina

Bitno je i da obratite pažnju na uvjete u kojima koristite auto:

  • da li vozite na kratkim relacijama?
  • da li se auto redovno vozi?
  • koristite li elektroniku u automobilu dok je ugašen?

Ako se ipak ispostavilo da je potrebno promijeniti akumulator morate učiniti nekoliko radnji.

Autodjelovi Silux su garancija kvalitete 

Prije nego što krenete u kupnju novog akumulatora morate provjeriti je li stari stvarno istrošen te treba li ga zamijeniti ili postoji neki kvar na vozilu koji uzrokuje ubrzano pražnjenje i neučinkovit rad. Ponekad se ispostavi da je u pitanju kvar alternatora ili nekog drugog dijela te da ga uopće nije potrebno mijenjati. Autodjelovi  (više na http://autodjelovi.com.hr/)su potrošna roba i nerijetko se dešavaju kvarovi na njima.

Odličan odabir su autodjelovi Silux koji garantiraju kvalitetu i trajnost akumulatora, a imaju široki asortiman proizvoda. Prilikom kupnje obratite pozornost i na garantni rok, ali i dobro pročitajte garantni list kako bi se upoznali s načinom korištenja akumulatora i reklamacijskim listom.

Iz iste kategorije: