Servis računala riješit će sve vaše moguće probleme

hardverski servis računala

Većini korisnika računala sigurno se barem jednom dogodilo da računalo ili neka njegova komponenta jednostavno prestane raditi i to uglavnom upravo prije nego što trebate napraviti neki važan projekt. Mnogima se to u tom trenutku čini kao kraj svijeta, ali zahvaljujući serviserima, ne mora biti. 

Servis računala zapravo je briga o hardveru i softveru računala s ciljem da računalo ponovno ispravno radi te da sve njegove performanse tijekom korištenja budu na visokom nivou. On se ne odnosi samo na popravak fizičkog kvara na računalu, već je važno voditi računa o računalu i kada ono ispravno radi, kako do kvara ne bi ni došlo. 

Što uključuje hardverski servis računala

Hardverski servis računala zapravo je otklanjanje kvarova na različitim komponentama računala. Između ostalog, kvar se može dogoditi na:

  • Procesoru 
  • Matičnoj ploči
  • Grafičkoj kartici 
  • Mrežnoj kartici itd.

Uglavnom, hardverski servis kompjutera uključuje popravke onih komponenti koje se ne bismo usudili sami pokušati popraviti, bilo zbog toga što ne znamo dijagnosticirati kvar, doći do pojedine komponente ili zbog toga što ne želimo riskirati metodom pokušaja i pogrešaka. 

Hardverski servis računala uključuje popravke komponenti
Hardverski servis računala uključuje popravke onih komponenti koje se ne bismo usudili sami pokušati popraviti.

Razlikuje se servis stolnih i prijenosnih računala, ali servis prijenosnih računala nije uvijek isplativ jer je znatno kompliciraniji onoga stolnih računala. 

Softversko održavanje i servis računala 

Softverski servis računala i održavanje istih podrazumijeva popravak i održavanje softverskih komponenti računala. Njega se preporučuje raditi više puta godišnje kako bi se spriječio usporeni rad računala te može uključivati i instaliranje antivirusnog programa kao i čišćenje računala od virusa.

Prilikom ovog postupka možda će biti potrebno ukloniti nepotrebne programe koji usporavaju računalo te programe koji računalo zatrpavaju različitim dosadnim reklamnim porukama. 

Kamo odnijeti svoje računalo na popravak

U većini gradova mogu se naći različiti ovlašteni, ali i neovlašteni servisi kompjutera. Ovlašteni su često specijalizirani samo za određenu marku računala, premda postoje i neki koji će računalo popraviti bez obzira na marku. 

11 sati popravka računala u HD-u!

Neovlašteni servisi kompjutera naplaćuju svoje usluge nešto manje od ovlaštenih, a ukoliko se odlučite za njih, korisno je provjeriti recenzije na internetu ili otići na neko mjesto po preporuci. Ipak, ako je riječ o većem kvaru na računalu, ipak se preporučuju ovlašteni servisi jer tamo rade osobe koje imaju ouno stručnog znanja. A osim samog znanja, posjeduju i sve potrebne alate koji su potrebni kako bi učinkovito popravili bilo kakav nastali kvar.

Iz iste kategorije: