Najam kombija svakako je najbolja opcija za kratkoročni prijevoz

Sigurni smo kako ste se barem jednom u životu našli u situaciji u kojoj ste daleko putovali ili prenosili ogromne količine stvari. Ako imate tvrtku ili obrt, sigurno znate da prijevoz robe može biti velika komplikacija. Ako ne želite dodatno plaćati ekipu koja vozi kombi, radi utovar i istovar te vam naplaćuje još neke “misteriozne troškove”, rješenje vaših problema mogao bi biti najam kombija.

Za što sve možete iskoristiti kombi?

Ne smijete zaboraviti da se kombi zapravo može koristiti i za “normalne” prigode. On je još uvijek prijevozno sredstvo i način prijevoza ljudi i manje količine robe. Pozitivna strana je, jasno, to što sad možete ponijeti sa sobom i veliku količinu stvari. Selidbe su odličan odgovor na pitanje postavljeno na početku ulomka. Kao što smo već rekli, misteriozni troškovi koji se javljaju kada platite nekoj grupi/tvrtki da se brine za vaš namještaj samo rastu, a s obzirom da je u tijeku selidba, vjerujemo da vam ne treba nikakav dodatan trošak.

Najam kombija je također odlična opcija za tvrtke, obrte i usluge. Ponekad morate premjestiti veliku količinu stvari u kratko vrijeme, ili pak morate to napraviti na neki specifičan način. Svi dobro znamo da se stvari  najefikasnije naprave kada ih uzmete “u svoje ruke”, stoga možete sve pomno isplanirati dok je kombi u vašem vlasništvu. Mnogi misle da je teško doći do kombija, a realna situacija kaže kako je danas sve više agencija i foruma koji se bave ovakvim poslovima. Internet je otvorio vrata svima koji se bave ovakvim poslom.

Koji su uvjeti za najam kombija?

Vjerovali ili ne, ipak morate ispuniti neke kriterije za najam kombija. Obično morate potpisati papire i proći kroz razne ponude. Nudit će vam razna osiguranja (koja su zapravo vrlo korisna), parkirna mjesta, dogovorene carine i slično. Ipak, neke stvari kao gorivo, kazne i dodatni porezi nisu uključeni u cijenu koju plaćate za kombi. Morat ćete snositi posljedice sami, stoga budite odgovorni.

Nemojte zaboraviti istražiti i ponešto o tim kombijima: koliko benzina traže, koliki je polog… Razmislite i o pravnom dijelu: imate li nekog tko ima vozačku dozvolu te kategorije? Najvažnije je da odvažete sve opcije i budete sigurni na cesti.