Hr domena će vam pomoći u predstavljanju širokoj publici

Bez obzira imate li vlastitu tvrtku ili se samo želite predstaviti svijetu putem osobnih stranica, bit će vam potrebna domena. Isto kao što se nekome predstavljate svojim imenom i prezimenom, tako ćete sebe ili svoju tvrku predstaviti putem domene. Domena se sastoji od naziva i ekstenzije. Naziv je proizvoljan, dok ekstenziju također možete birati, ali ne i mijenjati. Postoji mnogo globalnih domena, a svaka država ima jednu nacionalnu domenu. Kada je riječ o Hrvatskoj, riječ je o domeni hr.

Razlika između globalne i nacionalne domene

Usporedi li se domena hr kao nacionalna domena s raznim globalnim domenama, postoje određene razlike. Prije svega, domena hr će biti odličan odabir planirate li se prvenstveno predstaviti domaćem tržištu i domaćoj publici. Naravno, ništa vas ne sprečava i da domenu hr koristite za predstavljanje na inozemnom tržištu.

Odabir naziva globalnih domena je uglavnom potpuno slobodan, bitno je jedino da je naziv slobodan. Isto tako, može ih bilo tko registrirati. Kod naziva domena hr, postoje određena pravila koje se moraju poštovati prilikom registracije, a također postoje domena hr i pravila o tome tko ih može registrirati.

Vrste hr domene i pravila

Domena hr dostupna je u besplatnoj i naplatnoj varijanti. Moguće je dobiti jednu besplatnu domenu hr i mogu je dobiti sve fizičke osobe koje obavljaju neku samostalnu djelatnost u Hrvatskoj kao i pravne osobe koje posluju u Hrvatskoj. Naziv domene u ovom slučaju mora sadržavati određenu kombinaciju imena i prezimena, naziva tvrtke, djelatnosti, itd. Tek kada su zadovoljeni ti uvjeti te ujedno uvjet da je domena slobodna, moguće je registrirati tu domenu hr.

Naplatna varijanta domene hr nema tako stroga pravila i naziv domene je uglavnom proizvoljan. Mogu je registrirati sve fizičke i pravne osobe koje svoje djelatnosti obavljaju u Hrvatskoj. No, naplatna domena hr dostupna je i pravnim osobama koje žive u drugoj državi, ali imaju svoju podružnicu u Hrvatskoj. A također je dostupna i pravnim osobama koje svoje poslove obavljaju unutar Europske unije. Za razliku od besplatne domene hr, moguće je registrirati neograničen broj naplatnih domena hr. Mnogi itekako koriste tu činjenicu pa posjeduju mnogo internetskih stranica s domenom hr.

Maske za telefone zato nude bezbroj novih oblika ukrašavanja telefona. Sljedite linku da saznate više.

Iz iste kategorije: