HR domena je odličan izbor za hrvatsko tržište

HR domena za domaće tržište

Svi oni koji se odluče otvoriti neku web trgovinu ili žele postaviti svoje web stranice na internet, trebali bi razmisliti koje im je ciljano tržište. Ako se žele predstaviti globalno, odnosno ako nemaju točno određeno tržište, onda je najbolje registrirati neku globalnu domenu. Najpopularnija je svakako .COM, no problem je što su danas brojni nazivi koji su povezani s njom već zauzeti pa ćete možda imati problema s registracijom.

Ako se pak planirate predstaviti samo domaćem tržištu, onda je najbolja opcija HR domena. Riječ je o hrvatskoj nacionalnoj domeni. Uz kvalitetan web hosting, to će biti najbolja opcija za dobro poslovanje.

Što su nacionalne domene

Nacionalne domene su one koje su karakteristične za određenu zemlju, a lako se raspoznaju po kratici. Kratica je zapravo kratica te zemlje. Tako je HR domena zapravo hrvatska nacionalna domena zbog te prepoznatljive kratice. Svaka zemlja određuje svoja vlastita pravila koja se tiču registracije i kojih se morate pridržavati prilikom njezine registracije.

Sve što trebate znati o web domenama in HR domeni

Također, svaka zemlja ima određenu organizaciju koja je glavna po pitanju tih domena, u Hrvatskoj je riječ o organizaciji Carnet. Upravo zbog toga, mnogi ovu vrstu domena nazivaju i Carnet domene.

Odaberite najbolju HR domenu

HR domena je dostupna u dva oblika:

  • Naplatna
  • Besplatna
HR domena je odličan izbor.
Za sve one koji na internet planiraju postaviti svoje osobne web stranice, besplatna HR domena mogla bi biti odličan izbor.

Svaka od njih ima svoje prednosti i nedostatke kojih biste trebali biti svjesni prije nego se odlučite za registraciju jednog od tih oblika. Naplatna HR domena je gotovo identična globalnim domenama budući da nema nekih posebnih pravila kojih se potrebno pridržavati prilikom registracije. 

Iz iste kategorije: