Carnet domena odlična je za hrvatsko tržište

Predstavljanje vlastite tvrtke, djalatnosti ili bilo čega putem interneta danas je postalo gotovo obavezno. Ako niste prisutni na internetu, može se reći da zapravo niste niti svjesni koliko mogućih potencijalnih klijenata gubite. Naime, mnogi korisnici danas koriste isključivo internet kako bi pronašli određene tvrtke i slično za ono što im je potrebno. Ako pronađu ono što traže, vjerojatno će se odlučiti za neku tvrtku koja se nalazi u prvih nekoliko rezultata na tražilici.

Za što bolju poziciju, svakako je savjet da koristite Carnet domenu, pogotovo ako se predstavljate isključivo hrvatskom tržištu. 

Što je Carnet domena

Carnet domena na internetu je ona koja ima kraticu .hr. Riječ je zapravo o hrvatskoj nacionalnoj domeni, a svaka zemlja posjeduje svoju te je prepoznatljiva upravo po kratici. Kod nas je mnogi nazivaju tim imenom zbog toga što se iza njezinog upravljanja krije ogranizacija Carnet. To je akademska i istraživačka mreža kojoj je dodijeljeno upravljanje.

Carnet domena na internetu je ona koja ima kraticu .hr.

Dostupna je u dvije varijante, a svatko treba odlučiti koji oblik mu najviše odgovara, a to su:

  • Naplatna
  • Besplatna

I jedna i druga varijanta imaju svoje prednosti i nedostatke, a u nastavku saznajte nešto više o njima.

Naplatna nacionalna domena

Naplatna Carnet domena je zapravo identična klasičnim globalnim domenama, razlika je jedino u ekstenziji .hr. Nema nekih posebnih pravila za registraciju, možete odabrati proizvoljan naziv, osim onog glavnog uvjeta koji je prisutan kod registracije bilo koje – mora biti slobodna. Pod time se misli da ne možemo registrirati naplatnu Carnet domenu ako je netko već odabrao potpuno isti naziv kao i vi. U tom slučaju, možete provjeriti postoji li mogućnost dobivanja neke druge ekstenzije kako biste mogli koristiti željeni naziv.

Besplatno predstavljanje na internetu

Imate li neke web stranice koje su više osobne prirode ili želite testirati kakvu će imati posjetu, možete registrirati besplatnu hrvatsku nacionalnu domenu. No, s obzirom da je besplatna, morat ćete poštovati određene stvari.

Naziv neće moći biti potpuno proizvoljan, već ćete morati ispuniti određene uvjete. Isto tako, nećete moći registrirati neograničen broj besplatnih Carnet domena, već isključivo jednu. Ako smatrate da vam ti uvjeti neće predstavljati problem, možete se odlučiti za ovu varijantu. Želite li ipak gotovo potpunu slobodu pri registraciji, onda se bolje odlučiti za naplatnu varijantu. U svakom slučaju, domena .hr je najbolji izbor ako su vaša ciljana publika posjetitelji iz Hrvatske.

Iz iste kategorije: